Voorbeschouwing Zaandijk 1 – Strandvogels 1

Door de 6-0 overwinning op MOC en het verlies van Zaandijk tegen Ilpendam verzekerde Strandvogels zich van weer een jaar 4e klasse. Zaandijk stak de Vogels dus ongewild de helpende hand toe en veroordeelde zichzelf daarmee tot de nacompetitie om lijfsbehoud. Voor Zaandijk waarschijnlijk een grote teleurstelling, voor mij een grote verrassing. De ploeg uit Zaandam deed het in de eerste seizoenshelft uitstekend en eindigde in de eerste periode slechts één punt achter periodewinnaar De Valken. Strandvogels speelde op 21 januari thuis tegen Zaandijk en verloor toen afgetekend met 0-4. Van alle tegenstanders had Zaandijk toen de meeste indruk op mij gemaakt.

Maar in de tweede periode is Zaandijk het zich op de titel helemaal kwijt geraakt. Vooral de laatste tijd zijn de resultaten dramatisch, de ploeg wacht al zes wedstrijd op een overwinning. In die zes wedstrijden werd zelfs geen punt gepakt, dat gebeurde voor het laatst op 24 maart tegen Hauwert ’65 (8-0 winst). Trainer Christophere Manuputty zal zich iets anders van dit seizoen hebben voorgesteld verwacht ik.

Strandvogels is dus wel veilig en kan zich bizar genoeg zelfs nog plaatsen voor de nacompetitie om promotie. Dan moet wel alles meezitten, maar het kan. De Valken pakte de eerste periode en heeft zich daarmee al geplaatst. Kampioen St. George is winnaar van de 2e periodetitel maar heeft die niet nodig om te promoveren. Die titel zal dus overgaan naar een ploeg op de gewone ranglijst zonder periodetitel. En de 3e periode wordt ook toegewezen via de normale ranglijst. Rood Wit Zaanstad krijgt sowieso een plekje in de nacompetitie. Voor het resterende ticket zijn nog vijf ploegen in de race. Naast Strandvogels zijn dat De Rijp, Kwiek ’78, ALC en Dynamo.

We kunnen er allerlei scenario’s bij pakken, maar het komt er op neer dat Strandvogels vrijwel zeker zal moeten winnen van Zaandijk. En daarbij moeten dan De Rijp (tegen Ilpendam, dat nog speelt om direct lijfsbehoud) en Kwiek ’78 (tegen Dynamo, ook nog niet helemaal veilig) allebei punten verliezen. Het moet dus echt allemaal mee zitten, maar het is wel ontzettend leuk dat er op de laatste speeldag nog voor zoveel ploegen iets op het spel staat.

Feestvierende Strandvogelsspelers in de thuiswedstrijd tegen Zaandijk. De vreugde was echter van korte duur, want de treffer van Bram Koomen werd geannuleerd. Laten we hopen dat er zondag wel treffers gevierd mogen worden tegen Zaandijk.

Feestvierende Strandvogelsspelers in de thuiswedstrijd tegen Zaandijk. De vreugde was echter van korte duur, want de treffer van Bram Koomen werd geannuleerd. Laten we hopen dat er zondag wel treffers gevierd mogen worden tegen Zaandijk.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1