Voorbeschouwing Strandvogels 1 – MOC 1

Na de niet imponerende maar wel o zo belangrijke zege op Hauwert ’65 speelt Strandvogels komende maandag al weer zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na een wedstrijd op zaterdag nu dus eentje op maandag, omdat het Pinksteren is. Door de 1-3 zege op degradant Hauwert ’65 heeft Strandvogels wel gedaan wat het moest doen, winnen. Want zoals verwacht pakten ook de meeste concurrenten punten; Dynamo won met 3-4, Kwiek ’78 met 0-2 (van Zaandijk, dat dan weer wel), Ilpendam ook met 0-2 en ALC zelfs met 4-0.

De Rijp is met 38 punten wel veilig en zal hopen op meer dan dat. De bijna buren Kwiek ’78 en Dynamo hebben 35 punten, net als ALC maar dat speelt nog maar één keer. Daarna volgt Strandvogels met 34 punten, Zaandijk met 31 en ook Ilpendam dat 29 punten heeft, zal de (nacompetitie)dans nog willen ontspringen.

Uiteraard zijn voor ons de wedstrijden op de andere velden interessant, voor Strandvogels is vooral de eigen wedstrijd tegen MOC van belang. Dat is de ploeg die misschien wel het meest verrassend punten van de Vogels afsnoepte want eerder in Midwoud werd het maar liefst 0-4. Die eindstand was bij rust al bereikt. Een bijzonder zwakke prestatie van Strandvogels, de zwakste van dit seizoen. Dat zal in Onderdijk een stuk beter moeten, want er zijn dus veel concurrenten en daarvan zullen er een aantal ook punten gaan pakken. Daarbij is Strandvogels het eigenlijk ook aan z’n stand verplicht om te winnen van promovendus MOC. De ploeg doet het echter zeker niet slecht in de 4e klasse en wist directe degradatie met gemak te voorkomen. Daarbij werd het team van Ron Luiken wel geholpen door het zeer zwak presterende KGB en Hauwert ’65.

Dat Strandvogels in Onderdijk kan winnen van MOC bewees het in de laatste onderlinge competitieconfrontatie. In het seizoen 2021-2022 won Strandvogels met maar liefst 8-0. Merlijn Weel en Tim Broersen scoorden allebei twee keer, de andere goals kwamen op naam van Bryan Broedersz, Bram Koomen, Jordy Weel en Gerald Broedersz. De laatste twee zullen maandag zeer waarschijnlijk niet aan de aftrap verschijnen, maar dan houdt Strandvogels nog altijd zes goals over, wat genoeg zou moeten zijn voor drie punten. Maar zo werkt het helaas niet, de Vogels zullen vol aan de bak moeten om MOC deze keer wel te verslaan.

Bram Koomen, Merlijn Weel en Gerald en Bryan Broedersz scoorden de vorige keer toen Strandvogels thuis voor de competitie tegen MOC speelde. Edwin Hoogland hield toen de nul en zal dat ook komende zondag graag doen.

Bram Koomen, Merlijn Weel en Gerald en Bryan Broedersz scoorden de vorige keer toen Strandvogels thuis voor de competitie tegen MOC speelde. Edwin Hoogland hield toen de nul en zal dat ook komende zondag graag doen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1