Voorbeschouwing Hauwert ’65 1 – Strandvogels 1

De finale van het seizoen 2023-2024 staat voor de deur. Voor Strandvogels dan tenminste, want voor komende tegenstander Hauwert ’65 is de beslissing al gevallen. Na een verblijf van maar liefst zeven jaar in de 3e klasse is de ploeg nu voor het tweede opeenvolgende jaar gedegradeerd. Voor Hauwert ’65 staat er dus niets meer op het spel, behalve de eer. Voor Strandvogels nog wel, want op dit moment staan de Vogels op een plek die spelen in de nacompetitie om degradatie betekent.

Strandvogels zal nog een plekje omhoog moeten om die nacompetitie te ontlopen en dat heeft de ploeg volledig in eigen hand met nog drie wedstrijden te gaan. Want ook zo kort voor het einde van de competitie staan veel ploegen heel dicht bij elkaar. Nummer 5 Kwiek ’78 heeft 32 punten terwijl nummer 9 Strandvogels er maar eentje minder heeft. En ook Ilpendam is met 26 punten zeker nog niet kansloos voor direct lijfsbehoud. Met nog wedstrijden tegen het al gedegradeerde Hauwert ’65, het al tot nacompetitie veroordeelde MOC en direct concurrent Zaandijk kan het nog alle kanten op voor Strandvogels.

De finale begint voor Strandvogels dus in Hauwert en het is nog niet zo heel lang geleden dat Strandvogels daar een prachtige finale speelde. In de nacompetitie voor promotie in het seizoen 2021-2022 werd op het veld van Hauwert de beslissingswedstrijd tegen Winkel gespeeld. En na een ongekend spannende wedstrijd inclusief verlenging werd die met 2-6 gewonnen. Dat is echter het verleden, nu telt slechts het heden.¬†Eerder dit seizoen in Onderdijk won Strandvogels vrij eenvoudig van Hauwert ’65, het werd toen 7-1. Nu ligt de druk er bij Strandvogels op en kan Hauwert ’65 vrijuit voetballen.

Voor alle duidelijkheid; de wedstrijd Hauwert ’65 – Strandvogels wordt gespeeld op zaterdagavond 11 mei, aanvang 19.00 uur.

Juichende spelers op het terrein van Hauwert '65, dat hopen we ook komende zaterdag te zien. Dit was tijdens het duel in het seizoen 2009-2010, Strandvogels won toen met 0-3.

Juichende spelers op het terrein van Hauwert ’65, dat hopen we ook komende zaterdag te zien. Dit was tijdens het duel in het seizoen 2009-2010, Strandvogels won toen met 0-3.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1