Voorbeschouwing Strandvogels 1 – St. George 1

In Abbekerk tegen ALC bleef Strandvogels voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Toch stemde de 0-0 uitslag niet echt tot tevredenheid want bij winst was er een gaatje geslagen op de ranglijst. En omdat Kwiek ’78 en Dynamo hun wedstrijden wel wonnen, nam de spanning om de nacompetitie te ontlopen nu juist toe. Met nog vier (of voor sommige teams vijf) wedstrijden te gaan, lijkt alleen MOC al zeker veroordeeld te zijn tot het “seizoenstoetje”. Op dit moment nemen ook Ilpendam en ALC plaatsen op de ranglijst in die een verlenging van het seizoen betekenen. Maar de ploegen vanaf nummer 5 Zaandijk, waaronder dus ook Strandvogels, zullen nog de nodige punten moeten halen om verzekerd te zijn van nog een jaar in de 4e klasse.

De Vogels mogen proberen de ongeslagen reeks te verlengen tegen kampioenskandidaat én huidige koploper St. George. De ploeg uit Spierdijk had afgelopen zondag de nodige moeite om Ilpendam te verslaan maar deed dat uiteindelijk wel. En dus komt de ploeg van Frank Knijn als trotse koploper naar Onderdijk. Dat de ploeg lijstaanvoerder is, heeft het vooral te danken aan een ijzersterke laatste linie of in ieder geval aan de verdedigende kwaliteiten. Qua doelpuntenproductie is St. George met 38 goals niet meer dan een middenmoter, Strandvogels maakte er twee meer. Maar door slechts 12 doelpunten te incasseren in 20 wedstrijden is duidelijk waar de kracht van de Spierdijkers ligt.

De kans lijkt dan ook klein dat we komende zondag een herhaling zien van de laatste wedstrijd tussen Strandvogels en St. George in Onderdijk. Dat was in het seizoen 2021-2022 en toen won Strandvogels op de laatste speeldag van de reguliere competitie met maar liefst 7-0. De Vogels bereikten mede daardoor toen de nacompetitie waarin het via een overwinning op Winkel de 3e klasse bereikte. Die wedstrijd was een wereld van verschil met de wedstrijd eerder dit jaar in Spierdijk. Weliswaar won St. George maar met 1-0, Strandvogels speelde toch bijna de hele wedstrijd een zo goed als kansloze pot. Komende zondag zal het een stuk beter moeten tegen een St George dat sindsdien enorm gegroeid is en de koppositie niet meer uit handen zal willen geven.

Mitch Hofland wint een kopduel in de wedstrijd tegen St. George in het seizoen 2015-2016. Het werd een zeer doelpuntrijke overwinning voor de bezoekers die speelden in het uitshirt van Strandvogels.

Mitch Hofland wint een kopduel in de wedstrijd tegen St. George in het seizoen 2015-2016. Het werd een zeer doelpuntrijke overwinning voor de bezoekers die speelden in het uitshirt van Strandvogels. Een 3-5 uitslag is voor komende zondag niet het meest waarschijnlijke (en ook niet wenselijke overigens…..)

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1