Voorbeschouwing ALC 1 – Strandvogels 1

Vanwege het oneven aantal teams in de poule was Strandvogels afgelopen weekend vrij. Komende zondag wordt de competitie weer hervat, met een lastige uitwedstrijd tegen ALC. De Abbekerkerkers kwamen zondag wel in actie, maar hun duel tegen Ilpendam haalde het einde niet. Wegens een ernstige blessure bij een speler van de komende tegenstander van de Vogels werd de wedstrijd gestaakt. Hopelijk gaat het met de onfortuinlijke Abbekerker inmiddels weer beter.

Er zijn nog vijf complete speelronden te gaan en dus nadert het seizoen zijn climax. ALC en Strandvogels bevinden zich in vrijwel in dezelfde positie, Strandvogels staat 6e, ALC met drie punten minder 7e. Die plaatsen betekenen aan het einde van de competitie handhaving. De top van de ranglijst lijkt voor beide ploegen te hoog gegrepen, een blik naar onderen leert dat handhaving nog geen zekerheidje is. Nummer 9 Kwiek ’78 heeft maar 4 punten minder dan Strandvogels terwijl Ilpendam op 5 punten kan komen als ze in het restant van de gestaakte wedstrijd weten te winnen van ALC.

Toen Strandvogels een paar weken geleden met 4-0 won van De Valken schreef het NHD dat Strandvogels een angstgegner van de ploeg uit Hem was. Ik wil niet zo ver gaan dat ALC dat voor Strandvogels is, maar de Vogels hebben het vaak lastig met de Abbekerk Lambertschaag Combinatie, zeker in Abbekerk. Wel moeten we terug naar het seizoen 2010-2011 voor de laatste nederlaag in Abbekerk, het werd toen 4-1. De laatste confrontatie voor de competitie in Abbekerk won Strandvogels met 2-3. Dat was op de laatste speeldag van het seizoen 2017-2018 waarmee Strandvogels toen net naast een ticket voor de nacompetitie (om promotie) greep. Dawid Zerek, Mitch Hofland en Jordy Weel maakten destijds de doelpunten voor Strandvogels. De enige van deze drie die ook komende zondag tot scoren kan komen is waarschijnlijk Dawid Zerek aangezien Mitch Hofland is gestopt en Jordy Weel een stapje terug heeft gezet. Of Dawid daadwerkelijk tot scoren komt, dan kunt u zelf komen bekijken op het complex aan de Plantsoenstraat in Abbekerk.

Bij het laatste competitietreffen in Abbekerk tussen ALC en Strandvogels was Dawid Zerek de maker van de eerste goal van Strandvogels.

Bij het laatste competitietreffen in Abbekerk tussen ALC en Strandvogels was Dawid Zerek de maker van de eerste goal van Strandvogels.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1