Typische 0-0 wedstrijd ALC-Strandvogels 1eindigt in……0-0

ALC 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 21 april 2024
Uitslag: 0-0 (0-0)
Scoreverloop: -

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Jan Ruiter, Niek Broersen en Lars Groot; Dawid Zerek, Merlijn Weel, Twan Dekker (Mitch Hofland) en Bram Koomen (Jeroen Bruijn); Aleks Zerek (Mike Dudink) en Sven Immen

De keepers van ALC en Strandvogels zullen tevreden zijn geweest, zij hielden de voor hen heilige nul. Alle andere spelers op het veld en de supporters langs de lijn waren iets minder tevreden want die hadden natuurlijk graag doelpunten gezien, voor hun team dan uiteraard. Dat het uiteindelijk een gelijkspel werd, zal de supporters van ALC niet echt verbaasd hebben. Dit was namelijk al het 6e gelijkspel in de 8 wedstrijden van de tweede periode.

Het veld in Abbekerk lag er redelijk goed bij. Waar in deze fase van het seizoen daar nog wel eens op een veredelde toendra gespeeld wordt, stond er nu nog volop gras. En het veld was misschien niet helemaal vlak, er mankeerde niet heel veel aan. Daarbij zorgde een zonnetje en een niet al te hinderlijke wind voor goed omstandigheden. Maar zoals gezegd, doelpunten vielen er niet en eigenlijk waren er ook niet veel kansen te zien. De eerste van de wedstrijd was voor de thuisploeg toen een speler over de as van het veld diep werd gestuurd. Gelukkig voor Strandvogels was het niet de snelste speler en daarom schoot hij van ver om te voorkomen dat hij ingehaald werd. Hierdoor was het voor Edwin Hoogland echter niet moeilijk om redding te brengen. Strandvogels was in de eerste helft de wat beter voetballende ploeg. Maar omdat de laatste pass vaak niet goed was, soms een eerdere pass al niet overigens, creëerden ook de Vogels weinig mogelijkheden. Vijf minuten voor rust was er wel een hele grote scoringskans voor Twan Dekker. Na een ingooi van Aleks Zerek werd de bal verlengd en met wat geluk kwam de bal ineens voor de voeten van Twan die helaas te hoog mikte.

Na rust was veel hetzelfde, al vond ik het spel van Strandvogels iets rommeliger. Wel kreeg de ploeg nu al vrij vlot een goede kans. Of kans, het schot van Dawid Zerek was eigenlijk niet echt een kans. Maar wel verrassend en goed, de keeper van ALC kon er nog maar net een corner van maken. Strandvogels leek ook wel een beetje te hinken op twee gedachten; gaan we voor de overwinning of zorgen we er voor om ALC op de ranglijst op afstand te houden door niet te verliezen. Er werd dus niet heel veel risico genomen en dat deed de thuisploeg ook niet. En daarom was er ook in deze tweede helft weinig te doen voor de keepers. Al moest die van Strandvogels zo’n tien minuten voor rust wel ver uit zijn strafschopgebied om een gevaarlijke aanval van ALC te onderbreken. Dat deed hij goed, maar de speler van ALC dacht toch nog een kans te hebben en zette vol een sliding in waarbij hij Edwin flink raakte. De Strandvogelsdoelman kermde van de pijn en de dader kreeg geel (met een rood randje). Gelukkig voor Strandvogels kon Edwin door, want deze keer zat er geen reservekeeper op de bank. Echt op de proef gesteld werd hij hierna niet meer en dat gold ook voor de keeper van ALC. Na afloop ging een aantal spelers van vooral Strandvogels nog in discussie met scheidsrechter over tekort aan blessuretijd dat hij zou hebben bijgetrokken. Misschien was dat zo, maar eerlijk gezegd denk ik dat hoe lang er ook nog doorgespeeld zou worden, een doelpunt zou niet snel vallen. Daarbij, de scheidsrechter floot een prima wedstrijd dus geef de man gewoon een hand en laat het daar bij.

Na twee uitwedstrijden op rij mag Strandvogels volgende week weer een keertje thuis spelen. Dan komt kampioenskandidaat St. George op bezoek dus dat zal een zware klus worden om dan ook weer punten te scoren. Punten die echt nog wel nodig zijn om het 4e-klasserschap te verlengen.

Edwin Hoogland ligt geblesseerd op het veld maar kon gelukkig de wedstrijd uit spelen.

Edwin Hoogland ligt geblesseerd op het veld maar kon gelukkig de wedstrijd uit spelen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1