Strandvogels 1 niet bij machte om koploper St. George te stoppen

Strandvogels 1 - St. George 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 28 april 2024
Uitslag: 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Lars Groot, Niek Broersen (Aleks Zerek), Jan Ruiter (Twan Dekker/Mitch Hofland) en Rowin de Wit; Bram Koomen (Jeroen Bruijn), Merlijn Weel, Tim Broersen en Dawid Zerek; Sven Immen en Givano Lubbe

St. George kwam als trotse koploper naar Onderdijk en verliet Keut in opperbeste stemming. Niet alleen omdat het zelf met 0-3 won, maar ook omdat concurrent De Valken in eigen huis verrassend met 0-1 ten onder ging tegen ALC. Met vier punten voorsprong op de eerste achtervolger met nog een wedstrijd meer te gaan moet het wel heel gek lopen willen de Spierdijkers geen kampioen worden. Voor Strandvogels was het juist een slechte dag. Niet alleen door het eigen verlies, maar ook omdat concurrenten Kwiek ’78, Ilpendam, ALC en Dynamo drie punten pakten. Hierdoor is Strandvogels afgezakt naar de 8e plaats. Dat is nog een veilige plaats, maar Ilpendam en vooral ALC zitten op het vinkentouw om die plek over te nemen. Mijn inschatting is dat in de laatste drie wedstrijden minimaal zes punten gehaald moeten worden om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van het spelen in deze klasse.

Toch was het verschil tussen de koploper en Strandvogels vanaf het beginsignaal in de eerste helft niet zo groot. Daarbij had Strandvogels ook nog eens een snelle tegenvaller te verwerken. Na zo’n vijf minuten spelen werd Jan Ruiter hard op zijn neus/hoofd geraakt toen hij een bal wegkopte en hij kon de wedstrijd niet vervolgen.

Jan Ruiter zit op het veld, zijn wedstrijd zat er door een ongelukkige trap tegen het hoofd al snel op.

Jan Ruiter zit op het veld, zijn wedstrijd zat er door een ongelukkige trap tegen het hoofd al snel op.

Dat betekende wat omzettingen in de achterhoede. Die achterhoede stond ook hierna best goed, St. George kwam in ieder geval niet tot kansen. Strandvogels zelf jammer genoeg ook niet, een poging van grote afstand van Tim Broersen was het meest gevaarlijke moment.

Ook Sven Immen moest even verzorgd worden door Mitch Hofland na een tik op zijn hoofd maar hij kon gelukkig wel verder.

Ook Sven Immen moest even verzorgd worden door Mitch Hofland na een tik op zijn hoofd maar hij kon gelukkig wel verder.

St. George is echter een zeer efficiënte ploeg en bewees dat kort voordat er een halfuur gespeeld was. Over hun linkerflank wist een speler het strafschopgebied binnen te komen, zette de bal voor en die werd vervolgens binnen gewerkt. De doelpuntenmaker raakte de bal volgens mij totaal verkeerd, maar mede daardoor was Edwin Hoogland kansloos. Strandvogels scoorde een paar minuten later ook, maar deze treffer van Tim Broersen werd afgekeurd omdat Dawid Zerek de bal van achter de achterlijn zou hebben voorgegeven. Er was weinig protest dus ik denk dat het vlagsignaal van mijn collega aan de andere kant terecht was.

Tim Broersen, helemaal rechts nog net in beeld, heeft gescoord. Maar de treffer werd geannuleerd, waarschijnlijk terecht.

Tim Broersen, helemaal rechts nog net in beeld, heeft gescoord. Maar de treffer werd geannuleerd, waarschijnlijk terecht.

 

Rowin de Wit zorgt koppend voor opruiming.

Rowin de Wit zorgt koppend voor opruiming.

Net zoals mijn vlagsignaal vlak voor rust bij een identieke situatie aan de andere kant. Ook hier was de bal voor de voorzet al over de achterlijn en dus ging ook door deze treffer een streep.

Edwin Hoogland plukt de bal uit de lucht na een corner van St. George.

Edwin Hoogland plukt de bal uit de lucht na een corner van St. George.

Dat was een meevaller voor Strandvogels, een tegenvaller was dat ook Twan Dekker vlak voor rust een flinke tik op zijn hoofd kreeg. Hij was eerder het veld in gekomen voor Jan Ruiter en bleef na rust in de kleedkamer achter. De vervanger van de vervanger was Mitch Hofland die bij de blessures van Jan en Twan nog optrad als verzorger.

Als Edwin Hoogland de bal vangt, gaat Twan Dekker naar de grond. Ook hij kon vanwege een hoofdblessure de wedstrijd niet vervolgen.

Als Edwin Hoogland de bal vangt, gaat Twan Dekker naar de grond. Ook hij kon vanwege een hoofdblessure de wedstrijd niet vervolgen.

Na rust was het spel veel minder in evenwicht, St. George was nu duidelijk de betere ploeg. En dat overwicht werd al na ruim vijf minuten spelen tot uitdrukking gebracht via een tweede goal. Edwin Hoogland is een uitstekende keeper, maar naar deze inzet kon ook hij alleen maar kijken.

Het lukte Strandvogels maar moeilijk om zich onder de druk van de bezoekers uit te spelen. En als het dan een keer lukt, dan moet het tegen een ploeg als de Spierdijkers eigenlijk ook meteen raak zijn. Tim Broersen kreeg een hele goede mogelijkheid na een prachtige pass van Lars Groot, maar kon die helaas net niet verzilveren. Bij een 0-2 tussenstand was er nog een curieus moment zoals enkele weken geleden in de KKD. Toen was het keeper Ronald Koeman van Telstar die dacht dat er gefloten was voor een vrije trap en daarom de bal voor zich uitrolde. Er was echter niet gefloten en daarom kon de tegenstander heel simpel een goal maken. Nu werd de bal na het voor zich uit rollen door Edwin Hoogland ook opgepikt door een tegenstander, maar die schoot deze vervolgens in het middenrif van de verbaasde maar ook opgeluchte Edwin. Een gelukje, maar geluk dwing je ook vaak af en dat was denk ik hier het geval met onze keeper.

Stijlvolle redding van Edwin Hoogland, één van zijn vele in de tweede helft.

Stijlvolle redding van Edwin Hoogland, één van zijn vele in de tweede helft.

Toch werd het vijf minuten voor tijd alsnog 0-3 en het leek in de laatste minuut zelfs nog 0-4 te worden, maar met een geweldige redding zorgde Edwin Hoogland er voor dat de hoogte van de nederlaag nog enigszins binnen de perken bleef.

Met deze treffer besliste St. George de wedstrijd definitief in z'n voordeel.

Met deze treffer besliste St. George de wedstrijd definitief in z’n voordeel.

En 0-4 was ook wat geflatteerd geweest wat mij betreft, al was op de overwinning van de bezoekers weinig af te dingen.

Voor Strandvogels wachten nu nog drie finales. De eerste op 12 mei (wordt waarschijnlijk 11 mei) in Hauwert, op 20 mei thuis tegen MOC en op de laatste speeldag wacht nog de verre uitwedstrijd tegen Zaandijk.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1