Benauwde 0-1 zege op KGB maakt Strandvogels 1 koploper in strijd om 2e periodetitel

KGB 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 7 april 2024
Uitslag: 0-1 (0-1)
Scoreverloop: Tim Broersen 0-1 (penalty)

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Jan Ruiter, Niek Broersen en Twan Dekker; Dawid Zerek (Lars Groot), Tim Broersen (Mike Dudink) en Merlijn Weel; Aleks Zerek, Sven Immen en Givano Lubbe

Het kan verkeren zeggen ze dan geloof ik. Nog maar een paar weken geleden moest Strandvogels zich vrij ernstig zorgen maken. Door een beroerde herstart van de competitie was de ploeg afgezakt naar een plek die aan het einde van de competitie veroordeling tot de nacompetitie om lijfsbehoud betekende. En nu, na drie overwinningen op rij zijn de Vogels ineens koploper in de strijd om de 2e periodetitel. Zijn nu dan ineens ook alle zorgen voorbij? Nee, bepaald niet want daarvoor was het spel van Strandvogels in Bovenkarspel te pover.

De spelers van KGB en Strandvogels schudden elkaar de hand voorafgaand aan de wedstrijd.

De spelers van KGB en Strandvogels schudden elkaar de hand voorafgaand aan de wedstrijd.

Tot mijn verrassing werd niet gespeeld op het hoofdveld, dat veld wordt namelijk voorzien van een nieuwe kunstgrasmat. Bij de staf was overigens wel bekend dat op een bijveld gespeeld moest worden. Dat veld was nogal hobbelig en het gras was ook wat aan de lange kant, maar daar hebben beide ploegen natuurlijk last van. Mede hierdoor was het spel maken echter best lastig en die taak had Strandvogels. KGB zette daar hard werken tegenover en dat hield elkaar behoorlijk in evenwicht.

Rowin de Wit onderbreekt een aanval van KGB.

Rowin de Wit onderbreekt een aanval van KGB.

Het was dan ook niet vreemd dat een dood spelmoment nodig was om de score te openen. Het was na ruim een kwartier spelen Tim Broersen die in het strafschopgebied licht aangetikt werd. Maar licht of niet, een penalty is dan de enige passende straf. Het “slachtoffer” nam deze zelf en liet de keeper kansloos door die de verkeerde hoek in te sturen.

KGB kon er qua kansen weinig tegenover stellen in deze eerste helft, maar ook Strandvogels kwam maar zelden goed voor doel.

Heel even alarmfase 1 voor het doel van Edwin Hoogland. Maar de goalie van Strandvogels hield de voor keepers heilige nul.

Heel even alarmfase 1 voor het doel van Edwin Hoogland. Maar de goalie van Strandvogels hield de voor keepers heilige nul.

Vlak voor het rustsignaal gebeurde dat nog wel een keer, maar het schot van Tim Broersen werd nog net geblokt waardoor KGB ontsnapte aan de grotere achterstand.

Tim zou een minuutje daarvoor wegens een blessure eigenlijk gewisseld worden, maar omdat de scheidsrechter aangaf dat er nog maar kort te spelen was, bleef hij nog maar even binnen de lijnen. Dat was in de tweede helft niet het geval, Mike Dudink was zijn vervanger.

De eerste helft speelde Strandvogels niet groots, maar was het wel duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft zakte de ploeg weg naar af en toe een bedenkelijk niveau.

Jan Ruiter maakt zich breed om zijn keeper te beschermen bij een corner van KGB.

Jan Ruiter maakt zich breed om zijn keeper te beschermen bij een corner van KGB.

Maar het is niet voor niets dat KGB waarschijnlijk ook dit jaar weer gaat degraderen, ook die ploeg haalde geen hoog niveau. Na een kwartier spelen kregen de gastheren wel twee uitstekende mogelijkheden om gelijk te maken. De eerste was echt een opgelegde kans, maar deze werd werkelijk hopeloos gemist. En bij de tweede zorgde Edwin Hoogland er met een geweldige redding voor dat zijn ploeg de voorsprong behield.

Ondertussen kreeg ook Strandvogels wel weer wat mogelijkheden, maar ook de Onderdijkers waren voor het doel niet klinisch genoeg.

De luchtmacht van Strandvogels legt het hier af tegen die van KGB.

De luchtmacht van Strandvogels legt het hier af tegen die van KGB.

Ondertussen was het spel af en toe wat ruig, van twee kanten. Waarbij bij Strandvogels vooral Dawid Zerek het zwaar te verduren had. In de eerste helft kreeg hij de bal al een keer van dichtbij keihard tegen zich aan geknald, de afdruk van de bal stond op zijn lichaam. En in de tweede helft werd hij enkele keren genadeloos onderuit geschoffeld. Het was dan ook niet vreemd dat hij na de zoveelste aanslag maar naar de kant gehaald werd, Lars Groot was zijn vervanger.

De supporters langs de lijn zullen vooral van het mooie weer genoten hebben, het schouwspel tussen de lijnen was niet om over naar huis te schrijven. Maar wat trainer Martin Glim in de rust al zei, punten zijn belangrijker dan mooi spel. En die punten gingen uiteindelijk mee naar Onderdijk.

Met een pet tegen de zon hield Edwin Hoogland ook in de tweede helft zijn doel schoon.

Met een pet tegen de zon hield Edwin Hoogland ook in de tweede helft zijn doel schoon.

Vanwege het oneven aantal ploegen in deze poule heeft Strandvogels komend weekend een vrije zondag. Daarna wordt de competitie hervat met een uitduel tegen ALC.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1