Voorbeschouwing Strandvogels 1 – De Valken 1

Na twee uitwedstrijden buiten West-Friesland ontvangt Strandvogels komende zondag streekgenoot De Valken. Overigens doet Strandvogels het dit seizoen best aardig tegen de niet-West-Friese clubs. Daarvan zijn er vier; Rood Wit Zaanstad, Ilpendam, De Rijp en Zaandijk. In de zeven wedstrijden tegen die clubs pakte Strandvogels 10 punten. In de tien West-Friese duels sleepten de Vogels 14 punten in de wacht.

Maar West-Friese club of niet, er moeten in deze fase van de competitie punten gepakt worden en dat doet Strandvogels de laatste weken. De tegenstander van komende zondag doet dat al maanden, om precies te zijn vanaf speelronde 2. De openingswedstrijd van deze competitie werd met 4-1 verloren bij Zaandijk, daarna volgde geen enkele nederlaag meer. Het is dat De Valken al zes keer gelijk speelde, anders stond het niet 2e maar een straatlengte voor op de concurrentie. Overigens heeft de ploeg uit Hem wel de minste verliespunten, koploper St. George speelde een duel meer en heeft een voorsprong van twee punten.

Een van de zes gelijke spelen van De Valken van dit seizoen was tegen Strandvogels. Op zondag 5 november werd het in Hem 2-2 en dat was destijds ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Sindsdien is De Valken aan de weg blijven timmeren en is Strandvogels wat weggezakt op de ranglijst. Maar ik vermeld het nog maar een keer, de verschillen zijn nog altijd klein. De laatste jaren is Strandvogels thuis tegen De Valken redelijk succesvol. Het laatste duel, in het seizoen 2021-2022, werd met 3-2 gewonnen. En ook in de vier wedstrijden daarvoor werd geen thuisnederlaag geleden. Dat gebeurde voor het laatst in het seizoen 2014-2015 toen De Valken met 1-2 zegevierde.

Vanwege de kleine verschillen op de ranglijst en belangen van beide ploegen zal het zondag, zoals zo vaak bij duels tegen De Valken, weer een spannende wedstrijd worden. Voor de duidelijkheid, zondag wordt weer gewoon om 14.00 uur afgetrapt, zoals we in West-Friesland gewend zijn.

Jordy Weel bepaalt in het seizoen 2009-2010 de eindstand op 2-0. Broer Sebastiaan was toen de maker van eerste goal van Strandvogels tegen De Valken.

Jordy Weel bepaalt in het seizoen 2009-2010 de eindstand op 2-0. Broer Sebastiaan was toen de maker van eerste goal van Strandvogels tegen De Valken.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1