Voorbeschouwing Ilpendam 1 – Strandvogels 1

Na Dynamo en Kwiek ’78 ontmoet Strandvogels in Ilpendam de derde directe concurrent op rij. Na de thuiswedstrijd tegen Ilpendam mocht Strandvogels zich koploper in de 4e klasse noemen. Inmiddels zijn de Vogels weggezakt naar de 8e plaats en staat op dit moment niet de titel maar een gevecht tegen degradatie meer op het spel. Ilpendam zit in hetzelfde schuitje en daarin zit de ploeg eigenlijk al het gehele seizoen.

Pas op de zesde speeldag van het seizoen kon Ilpendam de eerste punten verwelkomen toen KGB met 2-3 werd verslagen. Dat was het begin van een aardige serie met ook overwinningen op ALC, Hauwert ’65 en MOC, onderbroken door een 1-5 nederlaag tegen St. George. In dit kalenderjaar¬†is Ilpendam vooral een ploeg die heel lastig te verslaan is. Dat lukte alleen Zaandijk, met 2-1. Tegen Dynamo, De Rijp en Kwiek ’78 werd gelijk gespeeld en afgelopen zondag werd toch wel verrassend gewonnen bij Rood Wit Zaanstad.

Het lijkt er dus op dat Strandvogels in Ilpendam een lastige middag voor de boeg heeft. Niet alleen omdat de thuisploeg de laatste tijd behoorlijke resultaten boekt, maar ook omdat Strandvogels op de tweede helft tegen Dynamo na dit kalenderjaar nog weinig goed voetbal heeft laten zien. Om de aansluiting met de veilige middenmoot te behouden is een goed resultaat in Ilpendam echter wel belangrijk. Zeker omdat hierna wedstrijden volgen tegen Rood Wit Zaanstad (uit) en De Valken (thuis), ploegen die strijden om het kampioenschap.

In het seizoen 2018-2019 speelde Strandvogels tegen Ilpendam in de nacompetitie. Het spektakelstuk eindigde na 90 minuten in 3-3 nadat Strandvogels na de eerste helft tegen een 0-3 achterstand aan keek. In de verlenging trok Ilpendam de wedstrijd alsnog naar zich toe door nog eenmaal te scoren.

In het seizoen 2018-2019 speelde Strandvogels tegen Ilpendam in de nacompetitie. Het spektakelstuk eindigde na 90 minuten in 3-3 nadat Strandvogels na de eerste helft tegen een 0-3 achterstand aan keek. In de verlenging trok Ilpendam de wedstrijd alsnog naar zich toe door nog eenmaal te scoren.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1