Ook tien van Kwiek ’78 zijn nog beter dan 11 van Strandvogels 1

Strandvogels 1 - Kwiek '78 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 3 maart 2024
Uitslag: 1-4 (0-1)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; Tim Broersen 1-2 (pen.); 1-3; 1-4

Selectie:
Edwin Hoogland; Twan Dekker, Jan Ruiter, Niek Broersen en Lars Groot (Rowin de Wit); Merlijn Weel, Matthijs Huisman (Givano Lubbe), Bram Koomen en Dawid Zerek; Aleks Zerek en Tim Broersen

Vorige week deed Strandvogels zeer goede zaken door met 1-3 te winnen van concurrent Dynamo. Het was ook meteen de eerste overwinning van het kalenderjaar en dat gaf de (Onderdijker voetbal)burger moed.

Daarom was het voor mij onbegrijpelijk dat er in het thuisduel tegen Kwiek ’78 werd gespeeld zoals er werd gespeeld. Vorige week in Ursem was Strandvogels eerst ook nog niet in goeden doen, maar liet het in de tweede helft zien met het nodige gif in het spel een direct concurrent de baas te kunnen zijn. Van dat gif was tegen Kwiek ’78 weinig te zien, nu helaas in beide helften. Tel daarbij op veel onnodig balverlies en te gehaast op zoek gaan naar de gelijkmaker tegen tien tegenstanders en dan kun je zomaar flink het schip in gaan en dat gebeurde dus ook.

Zoals zo vaak bij wedstrijden tussen Strandvogels en Kwiek ’78 ging het in de eerste fase van de wedstrijd gelijk op. Het spel was redelijk verzorgd, maar beide ploegen kwamen niet tot echt goede mogelijkheden.

Niek Broersen stoomt op met de bal aan de voet.

Niek Broersen stoomt op met de bal aan de voet.

Dat duurde bijna een halfuur, toen werd Strandvogels wat sterker.

Nadat de ploeg twee keer eerder in kansrijke positie was teruggefloten wegens buitenspel, kreeg Tim Broersen nu wel de zegen van de scheidsrechter, ondanks dat er weer gevlagd werd. Alleen voor de keeper produceerde hij echter een heel matig schot, de bal ging ruim naast. In die fase kregen ook de broers Dawid en Aleks Zerek kansen, het Onderdijker publiek ging er dus maar eens goed voor zitten (d.w.z. staan, want Strandvogels beschikt over uitsluitend sta-tribunes…).

Een behoorlijke kans voor Dawid Zerek, maar de keeper redt.

Een behoorlijke kans voor Dawid Zerek, maar de keeper redt.

 

Een behoorlijke kans voor Aleks Zerek, maar de bal ging via een Avenhorns been over de achterlijn.

En een goede mogelijkheid voor broer Aleks Zerek, maar de bal ging via een Avenhorns been over de achterlijn.

 

Maar waar een Onderdijker doelpunt in de lucht hing, viel ie aan de andere kant. De buitenspelval werd simpel omspeeld en voor Edwin Hoogland was er toen ook geen redden meer aan.

De bezoekers namen het initiatief daarna wat meer over en Edwin Hoogland moest wat vaker in actie komen.

Edwin Hoogland heeft de bal klemvast en voorkomt dat de score wordt verdubbeld.

Edwin Hoogland heeft de bal klemvast en voorkomt dat de score wordt verdubbeld.

In de slotseconden van de eerste helft kwam Strandvogels nog goed weg toen Kwiek ’78 na een half afgeslagen corner keihard van afstand op de paal schoot.

Edwin Hoogland ging stijlvol naar de hoek, maar de paal zorgde voor redding.

Edwin Hoogland ging stijlvol naar de hoek, maar de paal zorgde voor redding.

Bij rust keek Strandvogels zodoende tegen een 0-1 achterstand aan, net zoals vorige week in Ursem.

 

In Ursem kwam er in de tweede helft een ander Strandvogels uit de kleedkamer, deze keer helaas niet. Er werd ontzettend veel balverlies geleden, onder andere omdat vaak te snel voor de bal in de diepte werd gekozen. Kwiek ’78 loerde ondertussen op de counter en was daarmee succesvol in de 64e minuut.

Edwin Hoogland wordt voor de tweede keer deze middag gepasseerd. Ook Rowin de Wit kan geen redding meer brengen.

Edwin Hoogland wordt voor de tweede keer deze middag gepasseerd. Ook Rowin de Wit kan geen redding meer brengen.

Dan is er nog een halfuur te spelen, dus nog tijd genoeg om de schade te herstellen. En als er dan niet veel later ook nog een tegenstander mag inrukken met zijn tweede gele kaart, dan liggen er toch nog wel mogelijkheden.

Dawid Zerek wordt opgelapt door Lars Groot. De scheidsrechter bergt de gele kaart weer op die hij net voor de tweede keer heeft getoond aan de speler met rugnummer 16 van Kwiek '78.

Dawid Zerek wordt opgelapt door Lars Groot. De scheidsrechter bergt de gele kaart weer op die hij net voor de tweede keer heeft getoond aan de speler met rugnummer 16 van Kwiek ’78.

 

Een foto die wel een beetje het beeld van de wedstrijd weergeeft; Aleks Zerek wordt verdedigd door niet één maar twee spelers van Kwiek'78.

Een foto die wel een beetje het beeld van de wedstrijd weergeeft; Aleks Zerek wordt verdedigd door niet één maar twee spelers van Kwiek’78.

Helemaal als je met nog meer dan kwartier spelen mag aanleggen vanaf 11 meter. Tim Broersen benutte de strafschop nu direct in één keer, dus Strandvogels kon op jacht naar de gelijkmaker.

Dat deed het echter veel te gehaast en al snel liep de ploeg in het mes. In de 80e minuut maakte het tiental van Kwiek ’78 1-3 en daarmee kreeg het geloof bij Strandvogels een gevoelige tik.

Ik kan eigenlijk wel zeggen de definitieve nekslag, want daarna was de kans op een treffer van de bezoekers groter dan van Strandvogels.

En die treffer kwam er ook nog, in de allerlaatste seconden. Wel was de bal over de achterlijn geweest, maar de scheidsrechter, die ik verder prima vond fluiten, besloot mijn vlagsignaal te negeren. Waarschijnlijk omdat ik niet helemaal op de achterlijn stond, maar ook vanaf de positie waar ik stond was goed te zien dat de bal de lijn gepasseerd was.

Maar goed, 1-3, of 1-4, het maakte allemaal weinig uit. Strandvogels heeft de kans laten liggen om nog een directe concurrent op achterstand te zetten en is weer een plekje gezakt op de ranglijst.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen weer een directe concurrent, Ilpendam. Die ploeg won deze zondag toch wel verrassend met 0-1 bij Rood Wit Zaanstad en is Strandvogels daarom tot op twee punten genaderd.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1