Zeer belangrijke zege Strandvogels 1 in Ursem

Dynamo 1- Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 25 februari 2024
Uitslag: 1-3 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; Merlijn Weel 1-1; Tim Broersen 1-2; Tim Broersen 1-3 (pen.)

Selectie:
Edwin Hoogland; Twan Dekker, Jan Ruiter, Niek Broersen en Lars Groot; Aleks Zerek (Mike Dudink), Merlijn Weel, Matthijs Huisman (Bram Koomen) en Dawid Zerek (Jeroen Bruijn); Jordy Weel en Tim Broersen

In Ursem heeft Strandvogels bijzonder goede zaken gedaan. En daar zag het na 45 minuten bepaald nog niet naar uit. Niet alleen stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, ook het spel van Strandvogels voor rust bood niet heel veel hoop op een resultaat. Dat kwam er dus toch omdat Strandvogels na rust een stuk beter en feller speelde. Ondanks het goede resultaat kan ik natuurlijk heel kritisch gaan zijn. Bijvoorbeeld op Tim Broersen die in de eerste helft ondanks zijn kwaliteiten onzichtbaar was. Of op Jan Ruiter die in de eerste helft te gehaast vaak de lange bal hanteerde. Of op de gebroeders Weel die wegens mekkeren (weer eens) tegen een gele kaart aanliepen. Maar ik kan ook positief zijn. Bijvoorbeeld omdat Tim Broersen weer twee keer scoorde er nu al 12 heeft gemaakt. Of omdat Jan Ruiter zich ondanks een matige eerste helft en zijn jeugdige leeftijd keurig herpakte in de tweede helft. Of omdat Merlijn Weel zijn ploeg bleef sturen en de zeer belangrijke gelijkmaker maakte. Of omdat Jordy Weel, ondanks dat hij gestopt is in Strandvogels 1, zich toch weer beschikbaar stelde en zich als vanouds een slag in de rondte werkte. Wat mij betreft slaat het door naar het positieve, want ook door de resultaten op de andere velden was het uiteindelijk gewoon een uitstekende zondag voor de Vogels.

In het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat het een belangrijke wedstrijd was voor beide ploegen. Zowel Dynamo als Strandvogels speelde erg voorzichtig waarbij de thuisclub de iets betere was. De eerste goede mogelijkheid was wel voor strandvogels, na een periode van langdurig balbezit. Een treffer leverde het echter niet op en ook Edwin Hoogland hoefde zich aan de andere kant nog niet echt zwaar in te spannen. Door een fout van Dynamo leek Strandvogels de openingstreffer in de schoot geworpen te krijgen, maar Strandvogels weigerde het cadeautje uit te pakken. Net voordat er een halfuur gespeeld was, wist Dynamo dan toch een gaatje te vinden in de afweer van Strandvogels. Een speler kon schuin voor doel veel te vrij uithalen en dat deed hij uitstekend door de bal in de bovenhoek te jagen. Op dat moment was die voorsprong ook wel verdiend te noemen, de thuisploeg voetbalde iets gemakkelijker en zorgvuldiger. Toch kreeg Strandvogels vlak voor rust nog de kans om met een gelijke stand aan de thee te gaan. Maar helaas ging de kopbal van Matthijs Huisman na de prima genomen corner van Merlijn Weel op de lat waarna de rebound van Jordy Weel naast ging.

Het was duidelijk dat het na de rust anders moest om niet ook de 4e wedstrijd van 2024 puntloos af te sluiten. En het ging anders, voor wat betreft overtuiging in het spel en ook wat spelconcept betreft. En meteen was te zien dat de verhoudingen op het veld nu anders lagen. Niet dat Strandvogels Dynamo overhoop speelde, maar we zagen nu wel een rood/gele ploeg (in het groen) die vol overtuiging streed voor een resultaat. En dat werd al na zo’n tien minuten spelen beloond met de gelijkmaker. Het was Merlijn Weel die zorgde voor de treffer, een beetje geholpen door een verdediger die de baan van de bal iets veranderde. Het was weer gelijk en dit was een flinke tik voor Dynamo dat de goede resultaten ook niet aaneen rijgt de laatst tijd. Soms wil Strandvogels na een treffer nog wel eens gaan twijfelen, even gas terug of direct doordrukken, maar gelukkig ging de ploeg nu goed door. Het regende geen kansen, maar mogelijkheden kwamen er wel degelijk. Na ongeveer een halfuur spelen in de tweede helft kwam Strandvogels op voorsprong, en hoe. Met een prachtige pass zette Bram Koomen Tim Broersen alleen voor de keeper en die maakte het karwei uitstekend af. Een paar minuten later was het ook bijna al 1-3 maar een prima kopbal van Dawid Zerek werd schitterend gekeerd door de keeper. Strandvogels bleef wel op zoek naar de derde goal en kreeg de kans daarop tien minuten voor tijd. Net als bij de vorige ontmoeting in Ursem werd de bal namelijk in het strafschopgebied door een speler van de thuisploeg beroerd met de arm en dus ging de bal op de stip. De man daarvoor bij Strandvogels is Tim Broersen, maar tegen zij gewoonte in mistte hij deze keer. Maar direct klonk het fluitje van de scheidsrechter, er was te vroeg ingelopen en de penalty moest opnieuw. Tim koos voor dezelfde hoek, de keeper niet en daarmee werd het alsnog 1-3. Rondom de penalty kreeg een speler van Dynamo nog twee keer geel en hij kon dus inrukken. Ook Strandvogels haalde het einde van de wedstrijd niet met tien man omdat Jordy Weel geblesseerd naar de kant moest en er niet meer gewisseld kon worden. Maar zonder al te veel problemen hielden de tien van Strandvogels stand tegen de tien van Dynamo en konden dus voor het eerst in 2024 drie punten worden bijgeschreven.

Dit was voor Strandvogels een mooie opsteker voor de komende twee belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten. Over twee weken wordt er gespeeld in en tegen Ilpendam, komende zondag komt Kwiek ’78 naar Onderdijk.

Meer foto’s en video’s op ons Instagram https://www.instagram.com/stories/vvstrandvogels/3310532895091980575?utm_source=ig_story_item_share&igsh=eGpmd3Uwc2Z5dDJ1

 

 

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1