Voorbeschouwing MOC 1 – Strandvogels 1

Komende zondag speelt Strandvogels 1 de uitwedstrijd tegen MOC. Dat is in principe een derby, maar toch wordt dat in Onderdijk niet zo gevoeld. Niet zoals een wedstrijd tegen VVW of Sporting Andijk tenminste. Net zoals Strandvogels liep voor MOC de hervatting van de competitie na de winterstop uit op een deceptie. De Vogels gingen in eigen huis met 0-4 onderuit tegen Zaandijk, MOC verloor met maar liefst 7-1 bij De Valken.

Ondanks die 7 tegengoals heeft MOC niet de meest gepasseerde defensie. Dat is nog altijd die van Hauwert ’65 dat bovendien ook nog eens 2 wedstrijden minder speelde. Toch is ook MOC aan een lastig seizoen bezig, wat ook niet zo vreemd is als promovendus. Vorig jaar verloor de Midwoud Oostwoud Combinatie in de competitie maar één keer en werd daardoor afgetekend kampioen. Die ene nederlaag werd geleden tegen Woudia, de enige serieuze concurrent in de titelrace. Zodoende promoveerde MOC na een eenjarige verblijf in de 5e klasse weer terug in de 4e klasse waarin het daarvoor twee seizoenen actief was.

Het was ook toen dat MOC en Strandvogels elkaar voor het laatst in competitieverband troffen. In Midwoud ging Strandvogels voortvarend van start en pakte al snel een 0-2 voorsprong. Daarna leek het helemaal mis te gaan omdat Jordy Weel binnen een minuut tweemaal een gele kaart ontving wegens protesteren. Toch lukte het Strandvogels om zonder veel moeite de voorsprong tot de rust te verdedigen. In de tweede helft drong MOC iets meer aan, maar nadat Tim Broersen na een kwartier 0-3 maakte, was de wedstrijd wel beslist.

Als Strandvogels dit seizoen mee wil blijven doen om de prijzen, dan is winst in Midwoud een must. Daarentegen zal MOC de punten in Midwoud willen houden om zo uitzicht te blijven houden op klasse behoud. Voldoende ingrediënten dus weer voor een mooie en spannende wedstrijd.

Bij de vorige editie van MOC-Strandvogels had Jordy Weel een negatieve hoofdrol. In het seizoen 2005-2006 een positieve. Bij de 1-2 overwinning was hij de maker van beide Strandvogelsgoals.

Bij de vorige editie van MOC-Strandvogels had Jordy Weel een negatieve hoofdrol. In het seizoen 2006-2007 een positieve. Bij de 1-2 overwinning was hij de maker van beide Strandvogelsgoals.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1