Strandvogels 1 zakt finaal door de ondergrens

MOC 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 28 januari 2024
Uitslag: 0-4 (0-4)
Scoreverloop: lijkt me duidelijk

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Jan Ruiter (Twan Dekker), Lars Groot, Niek Broersen, Rowin de Wit; Merlijn Weel, Bram Koomen (Matthijs Huisman), Tim Broersen; Jordy Weel, Givano Kelderman, Sven Immen (Mike Dudink)

Het zonnetje scheen, het was lekker weer en in de kantine was het gezellig druk. Dat waren zo ongeveer de enige positieve punten die er vanmiddag in Oostwoud waren voor (de supporters van) Strandvogels. Wat de spelers deze middag lieten zien, was niets anders dan een wanprestatie. Tegelijkertijd de complimenten aan MOC. De oranjezwarten waren feller, scherper en bewezen ook best aardig te kunnen voetballen. Strandvogels haakt door deze nederlaag af bij de bovenste plekken en moet voorzichtig naar beneden gaan kijken, om niet veroordeeld te worden voor nacompetitie richting de 5e klasse.

De wedstrijd begon nog vrij aardig. Op het hobbelige veld in Oostwoud jaagde Sven Immen goed door op de keeper van MOC. Die ging in de fout, maar helaas was er niemand om de bal in het lege doel te glijden. Dat was de inleiding voor een periode waarin MOC aan de boom begon te schudden. Jorrit Kaarsemaker, die de zieke Edwin Hoogland verving, had een knappe redding in huis op een hard schot van de spelmaker van MOC. Het werd wel wachten op de 1-0, en na ongeveer 10 minuten viel de openingstreffer dan ook. De manier waarop was ongelukkig, een voorzet van de gastheren werd via Niek Broersen van richting veranderd en belandde bij de 1e paal achter Jorrit.

Strandvogels besefte (kort) dat er een schepje bovenop gedaan moest worden. Uit een vrije trap van Merlijn Weel werd de bal verlengd, en die belandde op de paal. Aan de andere kant was het alamfase 1 toen de spits van de gastheren alleen op doel afging. Niek Broersen wist de meubelen nog te redden, maar deed dat ten koste van een overtreding, dacht ik persoonlijk. De scheidsrechter wuifde het weg en daar kwam Strandvogels goed mee weg. Een paar minuten later leek good old Jordy Weel (bij veel afwezigen weer gevraagd om mee te doen) alleen op de keeper af te kunnen na een prima bal van Sven Immen, alleen werd Jordy afgevlagd wegens buitenspel. Uit mijn positie leek ook dit enigszins dubieus, maar de beslissing werd genomen.

In minuut 17 kwam MOC weer eens goed door en was de spits van de Midwoud/Oostwouders sneller bij de bal dan zowel Jorrit als Niek en viel de bal precies via de paal binnen. Een 2-0 achterstand, dat moet nog te repareren zijn, maar het geloof leek wel te ontbreken. Dan helpt het niet dat vervolgens Sven Immen over een teruggetrokken bal van Givano Kelderman maait en in de rebound Jordy precies tegen Sven aanschiet. Wat nog minder hielp, was dat MOC een minuut later de 3-0 maakte. Een mooi afstandschot was Jorrit Kaarsemaker te machtig.

De wedstrijd kabbelde een beetje voort, MOC was vastbesloten om de punten in eigen huis te houden en Strandvogels was onherkenbaar zwak. Pas een minuut of 5 voor rust leek Jordy alleen op doel af te gaan na een mooie actie en pass van Givano, maar helaas kwam het niet tot een schot en restte slechts een corner. Die leverde niets op. Met 3-0 de rust in gaan is niet best, maar ook niet onoverkomelijk. Alleen; vlak voor rust werd het nog 4-0 ook. In een klutssituatie, die je zelfs in een flipperkast niet ziet gebeuren, kon Lars Groot in eerste instantie nog redding brengen om de doellijn, maar via de paal kwam de bal voor de voeten van een MOC speler, die deze buitenkans benutte.

Ik ben zelf niet in de kleedkamer geweest in de rust, maar ik kan mij voorstellen dat Martin Glim niet heel blij was, om het voorzichtig te zeggen. Na rust kwam een op 3 plekken gewijzigd Strandvogels het veld in, Matthijs Huisman, Twan Dekker en Mike Dudink kwamen Jan Ruiter, Bram Koomen en Sven Immen vervangen. De start was nog wel veelbelovend, Strandvogels kwam met meer energie uit de kleedkamer (al kon dat ook snel). Binnen een kwartier had Strandvogels drie grote kansen om iets te doen aan de 0 op het scorebord, maar kansen voor Jordy, Tim en Givano werden niet benut. Dan wordt het een lastig verhaal.

Het laatste half uur gebeurde er heel weinig. Strandvogels maakte de middag voor zichzelf nog wat minder fraai, door drie gele kaarten toe te voegen aan het arsenaal. Twan Dekker en Merlijn Weel kregen deze voor commentaar op de leiding. De frustratie spatte er vanaf, maar de ploeg zal toch echt naar zichzelf moeten kijken. Als er geen inzet is, dan kan het van werkelijk iedere ploeg verliezen. Tegelijkertijd moeten de mannen met extra kwaliteiten zich op een dag als vandaag laten zien, en dat gebeurde niet.

Dat moet volgende week echt anders, want dan komt er in de vorm van De Rijp, één van de topploegen uit de 4e klasse naar Onderdijk. Hopelijk stroomt de ziekenboeg dan wat leeg, en beseffen de spelers dat er uit een ander vaatje getapt moet worden!

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1