Strandvogels 1 ineens middenmoter na 2-3 nederlaag tegen ALC

Strandvogels 1 - ALC 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 26 november 2023
Uitslag: 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 0-1; Merlijn Weel 1-1; 1-2; Sven Immen 2-2; 2-3

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Dawid Zerek (Max van Kampen), Mitch Hofland, Jan Ruiter en Rowin de Wit; Tim Broersen, Merlijn Weel en Bram Koomen (Matthijs Huisman); Givano Lubbe (Mike Dudink), Sven Immen en Jordy Weel

Zondagmiddag om 14.00 uur ben je nog (mede)koploper maar 90 minuten later zie je jezelf terug op de 6e plaats. Zo snel kan het gaan in de 4e klasse B dit seizoen waar negen ploegen binnen drie punten van elkaar staan. Koploper is Rood Wit Zaanstad met 15 punten, nummer negen Kwiek ’78 heeft er 12.

Het is dus spannend en dat was het ook bij de wedstrijd tussen Strandvogels en ALC. Een wedstrijd die werd begonnen met een minuut stilte wegens het overlijden van Piet Mol en Siemen Grooteman, twee oud-spelers van de club.

Het voetbal deze middag was zeker niet altijd goed, soms ronduit slecht en slordig, maar de spanning vergoedde veel. Het spel was snel op de wagen, want ALC trof al na twee minuten spelen de paal met een lage schuiver. Strandvogels kwam dus goed weg en kwam zelf na vijf minuten voor het eerst gevaarlijk door. De keeper van ALC had veel moeite een schot van afstand te keren omdat de bal onderweg nog iets van richting werd veranderd.

Door diverse geblesseerden maakte Jordy Weel zijn rentree in Strandvogels 1.

Door diverse geblesseerden maakte Jordy Weel zijn rentree in Strandvogels 1.

In de 12e minuut weer een kans voor de Vogels toen Givano Lubbe de bal met het hoofd klaar legde voor Tim Broersen, maar de bal ging na diens schot hoog over.

Tim Broersen haalt uit, maar de bal ging ruim over.

Tim Broersen haalt uit, maar de bal ging ruim over.

Datzelfde lot trof het schot van Dawid Zerek twee minuten later. Toch zonde, in beide gevallen werd de nadruk te veel gelegd op zo hard mogelijk schieten terwijl het van die afstanden echt niet zo hard hoeft om succesvol te kunnen zijn.

Ook na dit schot van Dawid Zerek ging de bal ruim over het doel van ALC.

Ook na dit schot van Dawid Zerek ging de bal ruim over het doel van ALC.

Het spel was redelijk in evenwicht, maar Strandvogels slaagde er wat meer in af en toe dreigend te worden. Zoals bij een vrije trap van Mitch Hofland na een overtreding op hemzelf. Hij wist Sven Immen te bereiken maar zijn kopbal ging naast.

Sven Immen kopt op aangeven van Mitch Hofland naast.

Sven Immen kopt op aangeven van Mitch Hofland naast.

Ook na het schot van Mitch zelf, in de 25e minuut, ging de bal naast het doel van ALC. Een paar minuten later leek ALC ook eindelijk weer een mogelijkheid te krijgen, maar Jorrit Kaarsemaker was attent en voorkwam verder gevaar door goed uit zijn doel te komen. Na een halfuur spelen kreeg ALC de openingstreffer een beetje in de schoot geworpen. Bram Koomen kaatste de bal op het middenveld totaal verkeerd en leidde daarmee een aanval en overtalsituatie van ALC in. Die speelden dit keurig uit, besloten met een rake schuiver in de verre hoek. Maar het moet gezegd, Strandvogels ging niet bij de pakken neer zitten. In de 34e minuut stuurde Tim Broersen Givano Lubbe diep met een prachtige pass. Givano was ook net iets eerder bij de bal dan de keeper maar kon deze niet langs de doelwachter tikken.

Weer een paar minuten kon Bram Koomen zijn fout bij het tegendoelpunt bijna herstellen door de gelijkmaker aan te tekenen. Het schot in de hoek was goed, maar de keeper kon er nog net zijn voet voor zetten.

Bram Koomen plaatst de bal in de hoek, maar de keeper kon nog redding brengen.

Bram Koomen plaatst de bal in de hoek, maar de keeper kon nog redding brengen.

De ballen gingen nu tenminste steeds wel op doel in plaats van over en naast zoals in het begin van de wedstrijd. Ook de kopbal van Tim Broersen na een voorzet van Rowin de Wit ging op doel. Maar de bal ging te veel in een boog en was daarom een makkelijke prooi voor de keeper. Dat was ook de inzet van Mitch Hofland even later, al was het geplaatste schot op zich prima bedacht en uitgevoerd. Strandvogels bleef aandringen en schreeuwde om een penalty toen Tim Broersen neer ging, maar die kwam er (ik denk terecht) niet. Een minuut later kreeg Tim Broersen alsnog de kans op de gelijkmaker na een uitstekende voorzet van Sven Immen. Hij nam de bal echter aan en had daarna te weinig tijd voor een vrij schot, ineens schieten was beter geweest. Toch kwam de gelijkmaker er nog voor rust, in de extra tijd. Strandvogels mocht een vrije trap nemen en het was aanvoerder Merlijn Weel die de bal om de muur heen in de uiterste hoek schoot.

De tweede helft werd begonnen met de wedstrijdverlichting aan. Het was een donkere middag en ook was de wedstrijd een kwartier later begonnen omdat de scheidsrechter onderweg naar Onderdijk in een file terecht was gekomen.

Scheidsrechter Broekhuizen floot een prima wedstrijd. Alleen trok hij naar mijn idee iets te gemakkelijk de gele kaarten. Na een bepaald niet harde wedstrijd stond de teller op 6 x geel voor Strandvogels en 3 x voor ALC.

Scheidsrechter Broekhuizen floot een prima wedstrijd. Alleen trok hij naar mijn idee iets te gemakkelijk de gele kaarten. Na een bepaald niet harde wedstrijd stond de teller op 6 x geel voor Strandvogels en 3 x voor ALC.

Het eerste doelgevaar was in deze helft van Strandvogels. De keeper van ALC reageerde wat paniekerig bij een hoge bal maar wist deze uiteindelijk toch weg te krijgen. In de 62e minuut kwam ALC voor de tweede keer op voorsprong, weer nadat Strandvogels de bal onnodig had ingeleverd. Deze keer was het Dawid Zerek die de bal verkeerd aannam en daarmee een succesvolle tegenaanval van de bezoekers inleidde. Strandvogels moest dus nog een keer in de achtervolging en weer deed het dat vol overgave. Helaas soms met iets te veel overgave waardoor er onnodig balverlies werd geleden, waar overigens ook ALC zich regelmatig aan bezondigde. Daardoor oogde het spel vaak erg rommelig. Maar ondanks dat gerommel werden er wel kansjes gecreëerd. Drie minuten nadat de ploeg weer op voorsprong was gekomen, was ALC dicht bij de 1-3. Na een corner ging de bal via de vingertoppen van Jorrit Kaarsemaker op de lat. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. De keeper greep weifelend in, de bal was daardoor weer vrij en hiervan profiteerde Sven Immen door deze hard in te schieten.

Weer gelijk dus, voor de derde competitiewedstrijd op rij stond Strandvogels op 2-2. Maar waar het in die andere twee wedstrijden daar bij bleef, deze keer helaas niet. In de 77e minuut kwam ALC namelijk voor de derde keer op voorsprong. Deze keer niet doordat een speler van Strandvogels de bal inleverde maar door op prachtige wijze een vrije trap te verzilveren.

De Strandvogelsmuur springt hoog en Jorrit Kaarsemaker staat klaar. Maar ze zijn allemaal kansloos op de prachtig ingeschoten vrije trap van ALC.

De Strandvogelsmuur springt hoog en Jorrit Kaarsemaker staat klaar. Maar ze zijn allemaal kansloos op de prachtig ingeschoten vrije trap van ALC.

Weer ging Strandvogels met veel inzet op zoek naar de gelijkmaker en die was in de absolute slotfase nog een paar keer dichtbij. Eerst een keer voor Jordy Weel die na aangeven van Mike Dudink de bal voorlangs zag gaan. En even later voor Mitch Hofland die na het controleren van de bal deze met een halve omhaal richting ALC-doel schoot. Alleen had hij en Strandvogels pech dat de bal precies kwam op de plek waar de keeper stond.

Door deze nederlaag is Strandvogels koploper af. Die positie is ingenomen door Rood Wit Zaanstad dat op doelsaldo ALC voor blijft. Strandvogels staat achter dit duo op de 6e plaats op slechts één punt afstand. Net zoals de komende tegenstander van de Vogels, St. George.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1