Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Dynamo 1

Na de nederlaag in de competitie-ouverture in en tegen De Rijp wacht zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan Dynamo dat in de eerste competitiewedstrijd Ilpendam met 1-0 versloeg. Net als Strandvogels, De Rijp en Ilpendam is ook Dynamo dit jaar weer actief in de 4e klasse na gedegradeerd te zijn. Het wemelt dus van de voormalige derdeklassers in deze vierde klasse. Ook niet zo gek natuurlijk na de versterkte degradatie die de KNVB had verzonnen.

Ook vorig jaar troffen Strandvogels en Dynamo elkaar, een treetje hoger dus. Toen werd het in Onderdijk een heus doelpuntenfestijn, 3-4. Met rust hadden beide teams al drie keer gescoord, in de tweede helft slaagde alleen Dynamo daar nog een keer in. De laatste thuisoverwinning op Dynamo werd geboekt in het seizoen 2018-2019. Dat is al wat weer jaartjes geleden, maar zo vaak treffen de Vogels en Dynamo elkaar niet in competitieverband. Gerald Broedersz opende toen al in de 4e minuut de score door de bal uit een vrije trap binnen te schieten. Dat gaat hij zondag in ieder geval niet doen, de routinier wordt binnenkort geopereerd (alvast veel succes en beterschap!) en kan hopelijk later in het seizoen zijn rentree maken. Voor rust kwam Dynamo weer langszij en broer Bryan maakte kort na rust met een prachtig schot 2-1 wat ook de eindstand betekende.

De ploeg van trainer Jorgen Heurter oefende voorafgaand aan het seizoen trouwens tegen De Rijp. Als de informatie op voetbalnederland.nl klopt, dan won De Rijp dit duel met 4-1. Maar voetbal is geen exacte wetenschap, dus dit zegt weinig over de mogelijke uitslag van aanstaande zondag. Strandvogels zal er in ieder geval alles aan doen om de drie punten in Onderdijk te houden.

Tim Broersen heeft de bal binnen gekopt en brengt Strandvogels voor de tweede keer langszij in het vorige thuisduel tegen Dynamo.

Tim Broersen heeft de bal binnen gekopt en brengt Strandvogels voor de tweede keer langszij in het vorige thuisduel tegen Dynamo.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1