Knotsgekke bekerzondag voor Strandvogels 1; door naar de volgende ronde!

KSV 1 - Strandvogels 1 (beker)

Wedstrijddatum: zondag 17 september 2023
Uitslag: 4-6 (1-2)
Scoreverloop: Sven Immen 0-1; 1-1; Tim Broersen 1-2; 2-2; 3-2; 4-2; Bryan Broedersz 4-3; Tim Broersen 4-4; Tim Broersen 4-5; Aleks Zerek 4-6

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Twan Dekker (Yuri Twijnstra), Merlijn Weel, Jan Ruiter en Rowin de Wit (Lars Groot); Bram Koomen, Bryan Broedersz en Tim Broersen; Aleks Zerek, Sven Immen (Matthijs Huisman) en Givano Lubbe

De kop van mijn verslag had ik tijdens de wedstrijd al in mijn hoofd. Dat zou zoiets worden als; Strandvogels klaar in bekertoernooi maar niet voor competitie? Die kop kon na een doldwaze slotfase en dito uitslag bij de wedstijd tussen Succes en Oudesluis (gelukkig) in de prullenbak. Strandvogels boog in Heerhugowaard een 4-2 achterstand in de resterende tien minuten speeltijd om in een 4-6 overwinning. En Oudesluis zorgde door met 3-3 gelijk te spelen in Hippolytushoef voor een zeer verrassende wending in deze poule, Strandvogels gaat door naar de volgende ronde!

Strandvogels begon wel aardig aan de wedstrijd in Heerhugowaard, al was de openingsfase van beide kanten voorzichtig. Na zo’n tien minuten de eerste goed lopende aanval van Strandvogels die net niet kon worden afgerond door Tim Broersen. Een paar minuten later een bijna vergelijkbare aanval, ook weer via de linkerkant. Via Bryan Broedersz en Aleks Zerek kwam de bal vlak voor de keeper van KSV terecht waar Sven Immen goed zijn hoofd ertegen zette en daarmee de score opende. Na deze treffer gebeurde er een tijdlang weinig voor de beide doelen. Wat vooral opviel was het veelvuldige onnodige balverlies, van beide kanten. Enige opwinding ontstond nadat Tim Broersen hard uithaalde en vol het kruis trof. Het kruis van een speler van de ploeg uit Het Kruis dan wel te verstaan. Die kon gelukkig na een aantal tellen rust weer verder. Maar gaandeweg werd KSV iets brutaler, het kreeg in de gaten dat er tegen dit Strandvogels misschien wel wat te halen was. En dat bleek, want zo’n tien minuten voor rust werd het gelijk. De bal werd voorgegeven vanaf de achterlijn, waar de spelers van Strandvogels misschien dachten dat de speler van KSV de bal niet zou halen. Dat deed hij wel en de voorzet was uitstekend. Nog beter was vervolgens de kopbal die onhoudbaar voor Jorrit Kaarsemaker binnensloeg, 1-1. Dit leek ook de ruststand te worden, maar dat was buiten aanvoerder Bryan Broedersz gerekend. Al solerend baande hij zich een weg het strafschopgebied in, bediende Tim Broersen en die zorgde ervoor dat Strandvogels toch met een voorsprong de rust in ging.

Dan verwacht je, als 4e-klasser tegen een 5e-klasser, dat je ploeg de voorsprong in de tweede helft zal uitbouwen of in ieder geval zal consolideren. Maar helaas, de voorsprong leek Strandvogels een beetje in slaap te hebben gesust. Het was dan ook volkomen terecht dat KSV weer langszij kwam, dat was na ruim tien minuten spelen in de tweede helft. Een wake-up call was dit helaas niet, want de thuisploeg kwam weer tien minuten later zelfs op voorsprong. En ook dat zorgde er nog niet voor dat Strandvogels de wedstrijd in z’n greep nam, want KSV mocht ook nog 4-2 maken. Mocht schrijf ik bewust, want van ingrijpen aan Strandvogelskant was eigenlijk geen sprake en daarvoor moeten de spelers zich schamen. Ondertussen ergerde iedereen van Strandvogels zich aan het tijdrekken van KSV, maar het was beter geweest al eerder wat meer energie in het eigen spel te gooien. Zoals Bryan Broedersz deed, zo’n vijf minuten voordat de officiële speeltijd verstreken was. Na een afgeslagen corner kreeg hij de bal terug, controleerde deze even en haalde vervolgens verwoestend uit. Er was weer iets van hoop, al was het maar op een gelijkspel. En die gelijkmaker viel al snel, door goed doorzetten van eerst Tim Broersen en vervolgens ook Givano Lubbe kon eerstgenoemde de 4-4 binnentikken. Het gelijkspel leek dus binnen, maar het werd nog mooier. Na een goede voorzet ging de bal via de schouder van Tim Broersen richting doel, buiten bereik van de keeper, maar tegen de lat. De bal kwam daarna precies bij Tim terug die hierdoor vrij eenvoudig de 4-5 kon binnenkoppen. Het slotakkoord was voor Aleks Zerek die even daarvoor nog opzichtig werd nagetrapt. Van alle aanwezigen had waarschijnlijk alleen de scheidsrechter dit niet gezien, dus het bleef 11 tegen 11. Maar Aleks nam de ultieme revanche door in blessuretijd van grote afstand de te ver voor zijn doel staande keeper te verschalken met een prachtig schot van een afstand van zo’n meter of 40.

Door deze overwinning en het gelijkspel van Succes gaat Strandvogels dus verrassend door naar de volgende bekerronde, voor het eerst in jaren. Maar de vraag waar ik dit verslag mee begon, is Strandvogels klaar voor de competitie, die durf ik na vandaag niet volmondig met ja te beantwoorden. We zullen het zien, volgende week in en tegen De Rijp.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1