Strandvogels 1 treft komend seizoen enkele nieuwe opponenten

De KNVB heeft de voorlopige indeling voor de competitie voor het seizoen 2023-2024 bekend gemaakt. Zoals bekend speelt Strandvogels komend seizoen weer in de 4e klasse en is ingedeeld in de 4e klasse B. Dat is een voornamelijk West-Friese klasse, maar er zitten ook enkele teams van buiten de regio bij.

De ploegen die net als vorig seizoen ook komend seizoen in 4B spelen, zijn ALC, St. George, Kwiek ’78 en De Valken. Daarnaast zijn ook Dynamo, Hauwert ’65 en KGB ingedeeld in 4B, zij degradeerden net als Strandvogels uit de 3e klasse A. MOC promoveerde als kampioen van 5B naar de 4e klasse.

Ilpendam degradeerde als nummer 11 uit de 3e klasse B. Zij hielden het 4 jaar vol in de 3e klasse nadat ze in het seizoen 2018-2019 in een zeer spectaculaire nacompetitiewedstrijd na verlenging met 3-4 wisten te winnen van Strandvogels. Ook De Rijp degradeerde uit de 3e klasse B, via de nacompetitie. Het deelnemersveld wordt compleet gemaakt door Rood Wit Zaanstad en Zaandijk. Zij speelden vorig seizoen allebei in de 4e klasse C.

In totaal dus 13 ploegen wat betekent dat er ieder weekend een team vrij zal zijn. Na 24 gespeelde wedstrijden zijn de kaarten weer geschud en zal duidelijk zijn welk team zich tot kampioen mag kronen.

Geplaatst in Nieuws