Doek valt voor Strandvogels 1, terugkeer naar de 4e klasse

Strandvogels 1 - Kwiek '78 1 (nacompetitie)

Wedstrijddatum: zondag 11 juni 2023
Uitslag: 1-2 (na verlenging (1-0)
Scoreverloop: Tim Broersen 1-0; 1-1; 1-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Niek Broersen, Tigo Harder en Lars Groot (Tom Bakker); Bryan Broedersz, Gerald Broedersz (Bram Koomen) en Merlijn Weel (Sven Immen)(; Aleks Zerek (Matthijs Huisman), Jordy Weel en Tim Broersen

Net als ruim tien jaar geleden, heeft het verblijf van Strandvogels in de 3e klasse maar één seizoen mogen duren. Anders dan toen was er geen sprake van een kansloos verblijf in deze mooie klasse. Maar door een versterkte degradatieregeling is het de Vogels helaas toch niet gelukt zich op dit niveau te handhaven. In de gewone competitie werd directe degradatie redelijk eenvoudig voorkomen. Maar omdat er dan ook nog eens drie ploegen nacompetitie moesten spelen, was ook Strandvogels veroordeeld tot dit “toetje”. Daarbij hadden de Vogels dan wel weer het geluk dat de eerste ronde door loting mocht worden overgeslagen. In de tweede ronde kwam Kwiek ’78 naar Onderdijk omdat zij in de eerste ronde Egmondia hadden verslagen.

 

Uiteraard was ook de S-side weer aanwezig met rood/gele fakkels.

Uiteraard was ook de S-side weer aanwezig met rood/gele fakkels.

In eigen huis begon Strandvogels prima aan deze belangrijke wedstrijd, de spelers waren op een goede manier fel. Het eerste kansje kwam er na ruim vijf minuten nadat er een overtreding was begaan op Mitch Hofland. Gerald Broedersz nam de vrije trap en deed dit door de bal verrassen naar de korte hoek te sturen. Daar had de keeper van Kwiek niet op gerekend maar tot zijn opluchting zag hij de bal net naast gaan. Niet lang hierna leek Jordy Weel door te breken maar ging onderuit. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en dus kwam er nog geen tweede mogelijkheid voor Strandvogels.

Het publiek zocht vooral plekjes in de schaduw waar het wat beter uit te houden was. Die keuze hadden de spelers niet.

Het publiek zocht vooral plekjes in de schaduw waar het wat beter uit te houden was. Die keuze hadden de spelers niet.

Al in de 12e minuut liep Mitch Hofland ongelukkig tegen een gele kaart aan wat betekende dat hij zich de rest van de wedstrijd soms wat moest inhouden, wat hij deze keer gelukkig ook netjes deed. Na een kwartier spelen kreeg Kwiek een vrije trap en indirect leverde deze een grote mogelijkheid op. De bal werd eerst weggewerkt, werd weer opgepikt en na een prachtige steekpass stond er een withemd voor Edwin Hoogland. Wel voor het eerst maar niet voor het laatst deze middag redde de Strandvogelskeeper uitstekend. Dit was meteen ook een kantelpuntje in de wedstrijd, de bezoekers namen het initiatief wat over. Strandvogels had het even lastig maar beet na 20 minuten spelen weer van zich af toen Mitch Hofland van grote afstand niet eens zo gek veel over schoot. Meteen hierna werd een drinkpauze ingelast want het was bijzonder warm weer.

Drinkpauze halverwege de eerste helft. Dit was meteen ook een soort time-out voor de trainers op de puntjes op de i te zetten.

Drinkpauze halverwege de eerste helft. Dit was meteen ook een soort time-out voor de trainers op de puntjes op de i te zetten.

Drie minuten na deze pauze leverde Gerald Broedersz een schitterende pass af, maar helaas kon Tim Broersen de bal net niet controleren waardoor de mogelijkheid verloren ging. In de 26e minuut kreeg Kwiek die mogelijkheid wel toen het blijkbaar geen buitenspel was, maar Edwin Hoogland hield zijn ploeg op de been.

Mitch Hofland ziet tot zijn opluchting dat Edwin Hoogland de inzet van Kwiek '78 nog heeft kunnen keren.

Mitch Hofland ziet tot zijn opluchting dat Edwin Hoogland de inzet van Kwiek ’78 nog heeft kunnen keren.

Net nadat er een halfuur gespeeld was, probeerde Jordy Weel à la Marco van Basten de bal met een sliding langs de keeper te werken, alleen deed Jordy dat nog net buiten het strafschopgebied. Verschil met toen in Hamburg was ook dat het geen goal opleverde, maar de keeper had er wel nog best moeite mee. De wedstrijd ging al aardig richting het rustsignaal, maar daarvoor werd toch de score nog geopend. Het was Tim Broersen die in 3e instantie de bal langs de keeper wist te werken en zijn ploeg hiermee aan de zo gewenste voorsprong hielp.

Kwiek ’78 kreeg direct na rust een schietkans, maar de bal ging na een hard schot recht in de handen van Edwin Hoogland. Een paar minuten later schreeuwde alles wat Kwiek ’78 was om een penalty, maar het arbitrale trio was niet onder de indruk en gaf gewoon een doeltrap. Vlak hierna kreeg Strandvogels z’n eerste kans van de tweede helft. Bryan Broedersz zette de bal voor en Jordy Weel kopte deze in maar kon onvoldoende kracht zetten om de score te kunnen verdubbelen. Vervolgens ging het helemaal mis met routinier Gerald Broedersz. Zonder met een tegenspeler in aanraking te zijn gekomen ging hij kermend van de pijn naar de grond. Meteen was duidelijk dat het einde wedstrijd was, laten we hopen dat de ernst van de blessure toch nog een beetje meevalt.

Het ging door merg en been, de van pijn schreeuwende Gerald Broedersz. Hopelijk valt de ernst van de blessure enigszins mee. Dank overigens ook aan de verzorgster van Kwiek '78 voor de hulp.

Het ging door merg en been, de van pijn schreeuwende Gerald Broedersz. Hopelijk valt de ernst van de blessure enigszins mee. Dank overigens ook aan de verzorgster van Kwiek ’78 voor de hulp.

Bram Koomen kwam in het veld voor de met brancard afgevoerde Gerald. In de 55e minuut schoot Mitch Hofland, op aangeven van Tigo Harder, net over na een afgeslagen corner. En een paar minuten later was ook Jordy Weel niet succesvol met een schot. Daarna zakte Strandvogels wat weg en werd Kwiek de betere ploeg.

Strandvogels kwam in de tweede helft steeds meer onder druk.

Strandvogels kwam in de tweede helft steeds meer onder druk.

In de 69e minuut ontsnapte Strandvogels aan de gelijkmaker toen de bezoekers maar net naast schoten. Tien minuten later kwam die gelijkmaker er alsnog en daarbij kreeg Kwiek veel onbedoelde hulp van Strandvogels. Eerst raakte Tim Broersen de bal compleet verkeerd waardoor die in het eigen strafschopgebied recht omhoog ging. Vervolgens leek Edwin Hoogland zich wat te verkijken op de bal die met veel effect stuiterde. Toen was het voor Kwiek vrij eenvoudig om de bal in het doel te werken, wat dan ook gebeurde.

Hier heerst Tigo Harder wel in de lucht, waar het in de verlenging helaas mis ging.

Hier heerst Tigo Harder wel in de lucht, waar het in de verlenging helaas mis ging.

 

Tom Bakker aan de bal, hij kwam in het veld voor Lars Groot.

Tom Bakker aan de bal, hij kwam in het veld voor Lars Groot.

De vermoeidheid leek op dat moment vooral bij de spelers van Strandvogels toe te slaan. Maar in de 84e minuut stond de ploeg wel bijna weer op voorsprong. Bram Koomen had echter de pech dat de bal na zijn vlammende schot op de lat kwam. Omdat ook Kwiek ’78 niet meer tot scoren kwam, moest er twee keer 15 minuten worden verlengd.

In die verlenging maakte eigenlijk maar één ploeg echt aansprak op de winst en die ploeg speelde niet in geel/rood. Al in de 4e minuut van de toegift was het bijna raak, maar omdat Edwin Hoogland goed naar de bal bleef kijken, leverde het de gasten slechts een corner op. In de 99e minuut kreeg toch ook Strandvogels nog weer een kansje toen Mitch Hofland na een vrije trap van Bryan Broedersz hoger reikte dan de keeper. Die had echter geluk dat zijn verdedigers de bal konden wegwerken.

Vrijwel meteen na de aftrap voor de tweede helft van de verlenging ging het mis voor Strandvogels. Tigo Harder koos er voor de bal te laten stuiten in plaats van deze in één keer weg te koppen of schieten. Het kopballetje na de stuit was vervolgens niet goed waarna een aanvaller van Kwiek profiteerde en de bal laag in de hoek schoot. Een paar minuten later leek het helemaal over en uit voor Strandvogels toen de bal op de stip ging. Volgens mij was het Bram Koomen die een tegenstander op de rand van het strafschopgebied aantikte. Maar die rand hoort bij het strafschopgebied en dus ging de bal op 11 meter. De penalty werd matig ingeschoten en omdat Edwin Hoogland ook nog naar de goed hoek ging, kon hij de bal klemvast pakken. Strandvogels leefde dus nog en probeerde het ook zeker nog, maar echt overtuigend was het helaas niet meer. Tekenend daarvoor was misschien wel het moment ruim een minuut voor tijd. Jordy Weel en Tim Broersen reageerden allebei niet direct omdat ze dachten buitenspel te lopen. Dat liepen ze ook, maar de bal kwam via een speler van Kwiek. De mannen reageerden daardoor te laat waardoor deze, naar later bleek laatste, kans verloren ging.

Mitch Hofland kleunt er in, maar het mocht allemaal niet meer baten.

Mitch Hofland kleunt er in, maar het mocht allemaal niet meer baten.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot bij de mensen van Kwiek ’78. Logisch natuurlijk, zij mogen volgende week in een derby tegen RKEDO proberen te promoveren naar de derde klasse. De druiven voor Strandvogels waren zuur, weer kwam er na één jaar een einde aan het avontuur als derdeklasser en dat was deze keer echt niet nodig geweest. Er volgen nu een paar maanden rust waarna Strandvogels volgend seizoen mag laten zien dat het in het jaartje derde klasse wel veel geleerd heeft.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1