Voorbeschouwing DWOW 1- Strandvogels 1

En dan wordt komende zondag al weer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 gespeeld. Voor Strandvogels het jaar van de terugkeer in de 3e klasse en die terugkeer verliep zeker niet slecht. Door de versterkte degradatieregeling zouden maar liefst drie clubs rechtstreeks degraderen en dan is het voor een promovendus niet eenvoudig zich te handhaven. Maar door een goede serie rondom de winterstop werd het gevaar op directe degradatie knap afgewend. Even leek het er ook op dat de nacompetitie om degradatie ontlopen kon worden, maar door een hele matige 3e periode is dat niet gelukt.

Voor de tegenstander van komende zondag, DWOW, is dat nog wel mogelijk. Daarvoor moet de ploeg uit Wieringerwerf nog één plaatsje stijgen ten koste van RKEDO of Grasshoppers. RKEDO heeft één punt meer, Grasshoppers twee. En het toeval wil dat die twee ploegen elkaar komende zondag treffen. DWOW zal van Strandvogels moeten winnen om een plekje te stijgen. Want verliest RKEDO dan komt DWOW bij een gelijkspel tegen Strandvogels weliswaar op gelijke hoogte, maar het doelsaldo van RKEDO is beter (en dat is volgens mij dan doorslaggevend).

DWOW zal er dus alles aan doen om de Vogels te verslaan en daar met enig vertrouwen naar kijken omdat het eerder dit seizoen ook het bekerduel in eigen huis won. Het werd toen 4-1 voor DWOW en die stand was bij rust al bereikt. Eerder dit seizoen werd het bij de wedstrijd in Onderdijk 1-1.

Voor Strandvogels staat er zondag niet meer op het spel dan zelfvertrouwen kweken voor de nacompetitie. Daarbij is het denk ik een voordeel dat er gespeeld wordt tegen een tegenstander die er nog vol voor zal gaan. Dan wordt het niet een gezapig potje waar je als speler (of publiek) ook maar iets mee op schiet.

In het seizoen 2016-2017 speelde Strandvogels tegen DWOW in Wieringerwerf in het bekertoernooi. Het werd toen maar liefst 1-6 voor Strandvogels.

In het seizoen 2016-2017 speelde Strandvogels tegen DWOW in Wieringerwerf in het bekertoernooi. Het werd toen maar liefst 1-6 voor Strandvogels.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1