De weg naar klassebehoud voor Strandvogels 1

Door de 11e plaats op de ranglijst is Strandvogels 1 “veroordeeld” tot het spelen van nacompetitie voor klasse behoud. De nacompetitie bestaat dit seizoen uit drie ronden, allemaal knock-out wedstrijden. Strandvogels heeft daarbij het voordeel, door loting, dat het de eerste ronde is vrijgesteld. Die eerste ronde wordt zondag 4 juni afgewerkt en (de staf van) Strandvogels kan dan dus de komende tegenstander gaan bekijken.

Die tegenstander is de winnaar van het duel tussen Egmondia en Kwiek ’78. Egmondia bereikte de nacompetitie door in de 4e klasse A als derde te eindigen achter kampioen Texel ’94 en runner-up Succes. De ploeg uit Egmond aan Zee behaalde 47 punten uit 22 wedstrijden en scoorde maar liefst 84 keer.

De tegenstander van Egmondia is het ons zeer bekende Kwiek ’78. De ploeg uit Avenhorn eindigde net als Egmondia als derde, maar dan in de 4e klasse B. Het gat met kampioen DWB was 6 punten, dat met nummer 2 maar Alkmaarsche Boys maar 4 punten. Kwiek ’78 begon uitstekend aan het seizoen en pakte direct de eerste periodetitel. Daarna werden de prestaties wat minder met een 3e plaats in de tweede periode en slechts een 7e plaats in de derde periode. Puur kijkend naar de prestaties lijkt Egmondia licht favoriet, maar het is lastig te beoordelen welke 4e klasse de sterkste klasse was.

Hoe dan ook, de winnaar komt zondag 11 juni naar Onderdijk om tegen Strandvogels te spelen. Mocht Strandvogels die wedstrijd winnend afsluiten, dan speelt het zondag 18 juni op neutraal terrein de finale van de nacompetitie. In die wedstrijd zullen de Vogels het op moeten nemen tegen de winnaar van het duel tussen RKEDO en Succes of Victoria O. Maar zo ver is het nog lang niet, eerst moeten Egmondia en Kwiek ’78 maar eens uitmaken wie tegen Strandvogels gaat spelen.

nacompetitie

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1