Voorbeschouwing Spartanen 1 – Strandvogels 1

Na een weekendje paaseieren zoeken begint komende zondag de competitie weer. Strandvogels gaat bij de hervatting op bezoek in Wognum waar een duel tegen Spartanen wacht. De rood/witten waren voorafgaand aan het seizoen één van de grootste titelkandidaten. Dat werd ook door de Wognummers zelf aangegeven, wat ook niet vreemd is als je jarenlang in de 2e klasse hebt gespeeld. Maar de titel lijkt Spartanen uit het hoofd kunnen zetten, al moeten er nog zes wedstrijden gespeeld worden. En daarin treft Spartanen naast Strandvogels nog drie ploegen uit de onderste regionen. Maar als we reëel zijn, dan zal het bereiken van de nacompetitie voor Spartanen het maximaal haalbare zijn.

Daarvoor zal het dan wel moeten winnen van Strandvogels, iets wat in Onderdijk niet lukte. Spartanen kwam wel twee keer op voorsprong, maar Bryan Broedersz en Tijmen de Kroon werkten die met hun doelpunten weg. Mede door een rode kaart (twee keer geel) lukte het Spartanen niet om voor een derde keer op voorsprong te komen en dus gingen de Wognummers met slechts een punt huiswaarts. Sinds de onderlinge confrontatie in Onderdijk sleepten beide ploegen 19 punten in de wacht. Toch wel opmerkelijk, aangezien Strandvogels 12e staat met totaal 22 punten en Spartanen 6e met 35 punten.

In Wognum hoopt Strandvogels de (goede) draad weer op te pakken na nederlagen tegen Schagen United en VVW. Dat zal ook nodig zijn als Strandvogels de nacompetitie voor klasse behoud wil ontlopen. De veilige 8e plaats is nu in handen van Dynamo dat vier punten meer heeft dan de Vogels. Maar ook Grasshoppers en RKEDO azen op de positie van de ploeg uit Ursem. Daarnaast zullen ook Hauwert ’65 en misschien in iets mindere mate KGB nog hopen directe degradatie te voorkomen door die nacompetitie juist te halen.

Er is zondag aan de Sportlaan in Wognum dus voor beide genoeg om voor te spelen.

Edwin Hoogland moest thuis tegen Spartanen twee tegendoelpunten incasseren. Maar met enkele uitstekende reddingen zorgde hij er ook voor dat Strandvogels een punt pakte.

Edwin Hoogland moest thuis tegen Spartanen twee tegendoelpunten incasseren. Maar met enkele uitstekende reddingen zorgde hij er ook voor dat Strandvogels een verdiend punt pakte.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1