Voorbeschouwing Hauwert ’65 1 – Strandvogels 1

Een week na de toch wel als zeperd te omschrijven thuisnederlaag tegen RKEDO reist Strandvogels af naar een complex waar het goede herinneringen aan bewaart. Want op het complex aan de Heemraad Witweg werd vorig jaar promotie naar de 3e klasse bewerkstelligd. Winkel werd toen, na verlenging, naar een 2-6 nederlaag gespeeld en daarmee was promotie een feit. Deze keer is echter niet Winkel de tegenstander, maar gewoon Hauwert ’65 zelf.

De ploeg van Junior Pourier verkeert in ernstig zo niet terminaal degradatiegevaar. De achterstand op Strandvogels bedraagt 11 punten met nog 4 wedstrijden te gaan. Dat betekent dus dat Hauwert ’65 van Strandvogels zal moeten winnen om nog kans te houden op lijfsbehoud. Maar ook de overige 3 wedstrijden zullen dan gewonnen moeten worden waarbij de Vogels ook die allemaal zouden moeten verliezen. Niets is onmogelijk, maar de kans is groot dat Hauwert ’65 na 6 achtereenvolgende seizoenen in de 3e klasse volgend seizoen 4e-klasser is. Zo’n reeks moet Strandvogels nog maar zien te halen, bijzonder knap van een kleine dorpsclub.

Hauwert ’65 zal mogelijk enige hoop putten uit de laatste thuiswedstrijd voor de competitie tegen Strandvogels. Dat was in het seizoen 2015-2016 en toen werd het 1-0 voor de thuisploeg. Het was voorlopig het laatste jaar van Hauwert ’65 in de 4e klasse, via een tweede plaats en nacompetitie werd promotie afgedwongen. Strandvogels won dus vorig seizoen nog in Hauwert, maar voor de laatste competitiezege tegen Hauwert, moeten we terug naar het seizoen 2013-2014. Hauwert ’65 had toen al 5 wedstrijden op rij verloren maar bood Strandvogels ontzettend goed tegenstand. Ton Lakeman opende de score en via een penalty kwam de thuisploeg na een halfuur langszij. Hauwert scoorde voor rust nog een keer maar in het eigen doel. Ook na rust was het de thuisploeg die scoorde, ditmaal wel in het juiste doel. Gerald Broedersz kroonde zich tot matchwinner door de winnende goal te maken.

Als Strandvogels nog kans wil maken om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, dan zal er ook zondag, net als tegen Winkel, weer gewonnen moeten worden in Hauwert ’65.

Merlijn Weel in een vorig leven aan de bal tegen Hauwert '65. Bij de laatste overwinning op Hauwert '65 was de jongste Weel nog aanvaller.

Merlijn Weel in een “vorig leven” aan de bal tegen Hauwert ’65. Bij de laatste overwinning op Hauwert ’65 was de jongste Weel nog aanvaller.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1