Derby magie Strandvogels 1 blijkt uitgewerkt te zijn

Strandvogels 1 - VVW 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zaterdag 1 april 2023
Uitslag: 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 0-1; 0-2

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Lars Groot (Aleks Zerek), Tigo Harder, Niek Broersen en Rowin de Wit (Dawid Zerek); Mitch Hofland, Gerald Broedersz, Merlijn Weel (Sven Immen) en Tim Broersen; Jordy Weel en Tijmen de Kroon

Net als eerder in Wervershoof heeft Strandvogels in Onderdijk de derby tegen VVW met 0-2 verloren.

In het laatste seizoen dat beide ploegen in dezelfde competitie zaten, won Strandvogels in Onderdijk en speelde het gelijk in Wervershoof. Bovendien werden in dat seizoen ook beide derby’s tegen Andijk (toen nog zonder Sporting) gewonnen. Dat waren toen zo’n beetje de enige punten die Strandvogels behaalde, dat is dit seizoen gelukkig anders. Maar jammer was het natuurlijk wel dat de derby magie blijkbaar is uitgewerkt.

Strandvogels kwam wel veel beter voor de dag dan eerder in Wervershoof. De eerste doelpoging was ook van de Vogels, maar de bal ging ruim over na het schot van afstand van Mitch Hofland. VVW kwam in de beginfase maar moeilijk in het spel, de bezoekers speelden ook wat meer tegen de lastig wind in. In de 21e minuut was er het eerste echt gevaarlijke moment voor het doel van VVW. Na een prima genomen vrije trap door Gerald Broedersz kon Tim Broersen koppen. De kopbal was op zich ook prima maar van iets te grote afstand waardoor de keeper de bal zonder heel veel moeite kon pakken.

IMG_1517

Tim Broersen kopt de bal op doel, maar het is van te ver om succesvol te zijn.

Strandvogels bleef de wat betere ploeg en brak na een halfuur spelen weer door. Jordy Weel, weer hersteld van zijn blessure en nu aanvoerder vanwege de nog wel geblesseerde Bryan Broedersz, zette de bal laag voor.

Jordy Weel rukt op richting VVW-doel en zal de bal voortrekken op aanvalspartner Tijmen de Kroon.

Jordy Weel rukt op richting VVW-doel en zal de bal voortrekken op aanvalspartner Tijmen de Kroon.

Voor het doel was het voor Tijmen de Kroon echter te lastig de voorzet tot doelpunt te promoveren. In de 37e minuut werd Strandvogels weer gevaarlijk uit een vrije trap, weer genomen door Gerald Broedersz. Tigo Harder kon er net niet bij en ging onderuit, maar een overtreding was er niet gezien door de prima leidende scheidsrechter.

Tigo Harder ligt languit in het strafschopgebied van VVW maar een strafschop leverde het niet op.

Tigo Harder ligt languit in het strafschopgebied van VVW maar een strafschop leverde het niet op.

Vijf minuten voor rust werd VVW voor het eerst gevaarlijk toen de bal eigenlijk uit het niets ineens op de paal geschoten werd. Jorrit Kaarsemaker had bijna nog niets te doen gehad en had hier zomaar geslagen kunnen zijn, maar Strandvogels werd dus gered door het aluminium.

De verdediging van Strandvogels met sluitpost Jorrit Kaarsemaker stond goed in de eerste helft.

De verdediging van Strandvogels met sluitpost Jorrit Kaarsemaker stond goed in de eerste helft.

De laatste mogelijkheid voor rust was voor Tim Broersen, de bal ging na zijn schot maar net naast.

Ook na rust begon Strandvogels prima en kreeg na drie minuten bijna de voorsprong in de schoot geworpen. Tim Broersen kon de bal oppikken na een misverstand tussen een verdediger en de keeper van VVW, maar de bal belande in het zijnet.

Schietkans voor Tim Broersen in de tweede helft waarin Strandvogels het lastig had.

Schietkans voor Tim Broersen in de tweede helft waarin Strandvogels het lastig had.

Vijf minuten later kwam Strandvogels goed weg toen de bal via een speler van de Vogels maar net naast ging. Dit was ook het moment waarop het wedstrijdbeeld kantelde, VVW werd sterker en zette steeds meer druk. Grote kansen bleven nog wel uit, maar het gevoel was wel dat Strandvogels het op deze manier niet vol zou houden. Dat gevoel kwam uit na 70 minuten spelen toen VVW de score dan toch opende, Jorrit Kaarsemaker die zich een prima vervanger van Edwin Hoogland toonde, was kansloos. Dat was reden voor Strandvogelscoach Martin Glim om te gaan wisselen, Dawid Zerek kwam in de ploeg voor Rowin de Wit.

In de tweede helft moest Strandvogels het vooral van corners hebben om goed voor het vijandelijke doel te komen.

In de tweede helft moest Strandvogels het vooral van corners hebben om goed voor het vijandelijke doel te komen.

Ook naast de lijn moest gewisseld worden, grensrechter Clemens Weel kon niet verder en werd vervangen door Givano Lubbe. Voor de tweede wedstrijd achtereen een grensrechterwissel bij de Vogels, toch wel bijzonder. Strandvogels probeerde na de wissel wel terug in de wedstrijd te komen, maar kwam er nog maar moeilijk doorheen.

Weer een corner, Strandvogels kreeg er voldoende, maar weer zonder resultaat.

Weer een corner, Strandvogels kreeg er voldoende, maar weer zonder resultaat.

In de 82e minuut was er dan wel zo’n moment na een goede pass op Tijmen de Kroon, maar zijn schot ging over. Om in de slotfase nog iets te forceren kwamen Sven Immen en Aleks Zerek in de ploeg voor Merlijn Weel en Lars Groot. Strandvogels zette aan, maar de bal wilde helaas maar niet een keertje goed vallen. En door de drang naar voren werd achterin natuurlijk meer ruimte weg gegeven en daarvan werd in de 90e minuut geprofiteerd door de gasten waarna de wedstrijd was gespeeld. De avond eindigde voor Strandvogels nog vervelender omdat Dawid Zerek, die zelden een kaart krijgt, met rood van het veld gestuurd werd.

De spelers van Strandvogels krijgen een (Paas)weekend rust om de wonden te likken waarna een uitduel tegen Spartanen volgt. In derby’s lukte het dit seizoen niet, dan maar weer in de “gewone” wedstrijden.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1