Voorbeschouwing Strandvogels 1 – VVS ’46 1

Met VVS ’46 krijgt Strandvogels zondag een waarschijnlijk zeer getergde tegenstander op bezoek. De Spanbroekers speelden afgelopen zondag in Hoorn de topper tegen Always Forward. Die ploeg speelde lange tijd met een man minder, kwam twee keer op achterstand maar wist de wedstrijd kort voor tijd toch in zijn voordeel te beslissen. Ook Strandvogels kwam tegen Grasshoppers kort voor tijd op achterstand maar wist diep in blessuretijd nog gelijk te maken. Strandvogels haalde dus een punt, VVS ’46 geen. Maar dat ene puntje verschil zal voor de gemoedstoestand tussen beide ploegen een groot verschil hebben gemaakt.

Maar goed, los daarvan, VVS ’46 staat nog altijd veel hoger op de ranglijst dan Strandvogels en is bezig aan een prima seizoen. De oranjehemden verloren pas vier keer en lijken de titelstrijd aan VVW en Always Forward te moeten laten. Maar die twee ploegen ontmoeten elkaar komende zondag wat betekent dat één of beide ploegen dus punten gaan verliezen. En met een overwinning op Strandvogels zou VVS ’46 dan weer dichter bij kruipen.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Onderdijk troffen, ging VVS ’46 met de drie punten terug naar Spanbroek. In het seizoen 2017-2018 werd het 1-3. En dat terwijl het er bij rust nog zo goed uit zag voor Strandvogels dat door een goal van Erwin Neuvel met 1-0 leidde. Ook in het seizoen 2015-2016 was de winst voor VVS ’46, het werd toen zelfs 0-4. In de recente geschiedenis was Strandvogels alleen in het seizoen 2016-2017 de sterkste. Strandvogels won met 2-0 en de gebroeders Sebastiaan en Jordy Weel verzorgden de productie.

Voor Strandvogels is VVS ’46 de eerste tegenstander in een zware reeks waarin achtereenvolgens nog gespeeld wordt tegen Schagen United, VVW en Spartanen. Stuk voor stuk wedstrijden tegen teams die hoger op de ranglijst staan. Maar tegen Always Forward heeft Strandvogels aangetoond ook tegen dat soort ploegen een resultaat te kunnen halen.

Spelmoment uit de wedstrijd tegen VVS '46 in het seizoen 2016-2017, met de nog piepjonge Tim Broersen. Dit was (voorlopig) de laatste keer dat Strandvogels thuis won van de Spanbroekers.

Spelmoment uit de wedstrijd tegen VVS ’46 in het seizoen 2016-2017, met de nog piepjonge Tim Broersen. Dit was (voorlopig) de laatste keer dat Strandvogels thuis won van de Spanbroekers.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1