Voorbeschouwing Schagen United 1 – Strandvogels 1

Een week na de prachtige overwinning tegen VVS ’46 speelt Strandvogels tegen de ploeg die nu nog maar één puntje achter staat op de Spanbroekers, Schagen United. In de thuiswedstrijd tegen die ploeg leek Strandvogels eindelijk te beseffen wat nodig is voor het spelen in de 3e klasse. In de 5 competitiewedstrijden daarvoor had Strandvogels alleen een puntje gehaald tegen Geel Zwart ’30. Bovendien had de ploeg in die 5 wedstrijden maar liefst 21 tegengoals moeten incasseren. Het was duidelijk dat Strandvogels het op die manier niet ging redden in deze klasse en dus moest het anders.

En tegen Schagen United ging het anders. Weliswaar leverde ook dit duel slechts een puntje op, maar belangrijk voor het zelfvertrouwen was dat ook de nul werd gehouden. De week daarop ging de derby tegen VVW nog verloren, maar sindsdien werd er in 11 competitiewedstrijden alleen nog maar verloren van Flevo. Met als gevolg dat Strandvogels op de ranglijst is geklommen naar de 9e plaats. En daarbij ook zicht heeft op de veilige 8e plaats, want Dynamo heeft maar één puntje meer dan de Vogels.

Met handhaving zullen ze bij Schagen United niet bezig zijn, misschien wel met promotie. Want Always Forward en VVW hebben dan wel een beetje afstand genomen, het verschil met nummer 3 Flevo is slechts twee punten. Deelname aan de nacompetitie voor promotie is dus zeker nog wel mogelijk voor de jonge fusieclub. En dat is knap aangezien ook Schagen United, net als Strandvogels, vorig jaar nog 4e-klasser was. Aan de andere kant zullen de mogelijkheden in Schagen wat groter zijn dan in Onderdijk. De club heeft bijvoorbeeld 5 seniorenteams op zondag en ook nog 4 op zaterdag. Daarnaast beschikt de club over een grote jeugdafdeling, dus potentie is er voldoende.

Zondag is het aan Strandvogels om die potentie bij Schagen United in toom te houden. Dat lukte uitstekend in de wedstrijd in Onderdijk, toen het dus 0-0 werd.

Rens Grooteman heeft uitgehaald, maar de keeper rekende blijkbaar op een voorzet.

In het seizoen 2016-2017 speelde Strandvogels op het huidige complex van Schagen United in de nacompetitie tegen het toenmalige SRC. Hier maakt Rens Grooteman 2-1. Strandvogels zou de wedstrijd met 3-2 verliezen en bleef daardoor 4e-klasser

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1