Voorbeschouwing Flevo 1 – Strandvogels 1

Na twee wedstrijden tegen de hekkensluiters van de 3e klasse, neemt Strandvogels het komende zondag op tegen het hoger geklasseerde Flevo. Net als Strandvogels promoveerde Flevo afgelopen seizoen naar de 3e klasse en de ploeg uit Middenmeer doet het een stapje hoger uitstekend. In 14 wedstrijden werden 24 punten verzameld en daarmee staat de ploeg van Patrick de Vries keurig in de middenmoot. Net een plaatsje hoger dan buurman DWOW waartegen het vorige week met 1-1 gelijk speelde. Dat betekende het eerste puntverlies van 2023 want de twee andere duels, tegen RKEDO en Dynamo, werden gewonnen.

In Onderdijk was Flevo met 1-3 te sterk voor Strandvogels. De Vogels waren na de aansluitingstreffer van Mitch Hofland naarstig op zoek naar de gelijkmaker en waren daar ook een paar keer dicht bij. De gelijkmaker viel echter niet en Flevo gooide de wedstrijd in blessuretijd met de derde goal definitief op slot. De laatste wedstrijd tussen Flevo en Strandvogels in Middenmeer was een memorabele want het was de laatste wedstrijd die gespeeld werd voor de coronapandemie een einde maakte aan de competitie. Er werd toen wel gewonnen, met 0-1, en dat gebeurde ook de laatste keer daarvoor toen de competitie wel gewoon werd afgemaakt. In het seizoen 2005-2006 werd het 1-3 voor Strandvogels dat wel eerst met 1-0 achter kwam. Via goals van Tim van der Gulik en Jordy Weel had Strandvogels die achterstand voor rust al weten om te draaien in een voorsprong. Na rust maakte Jordy Weel zijn tweede en Strandvogels’ derde goal en besliste daarmee de wedstrijd definitief in Onderdijks voordeel.

Het zou mooi zijn als Strandvogels de positieve uitslagen in Middenmeer weet  te continueren. Want niet alleen worden dan goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie, ook blijft de ploeg dan meedoen in de strijd om de tweede periodetitel.

Bij de vorige wedstrijd in Middenmeer nam Mitch Hofland de plek onder de lat in nadat Edwin Hoogland geblesseerd raakte. De 0-1 voorsprong werd  met de invaller doelman succesvol verdedigd.

Bij de vorige wedstrijd in Middenmeer nam Mitch Hofland de plek onder de lat in nadat Edwin Hoogland geblesseerd raakte. De 0-1 voorsprong werd met de invaller doelman succesvol verdedigd.

 

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1