Voorbeschouwing Strandvogels 1 – DWOW 1

Na ruim een maand wordt komende zondag de competitie hervat. De tweede seizoenshelft, maar niet helemaal, want Strandvogels 1 heeft nog niet alle tegenstanders getroffen. Al geldt dat voor de komende tegenstander DWOW niet helemaal, want tegen die ploeg speelde Strandvogels al in het bekertoernooi. De wedstrijd, toen in Wieringerwerf, ging vrij kansloos met 4-1 verloren. Onder meer door die nederlaag eindigde het bekeravontuur van Strandvogels al in de poulefase. Ook DWOW sneuvelde daarin trouwens, Reiger Boys ging verder.

In de competitie doet DWOW het dit seizoen, misschien wel enigszins verrassend, erg goed. Met een voorlopige 5e plaats, in punten gelijk met VVW en een puntje minder dan Schagen United, is het serieus in de race voor een topklassering. Dat terwijl de ploeg uit Wieringerwerf vorig seizoen als 9e eindigde. Vooral de start in de competitie was voortvarend, pas in de 8e wedstrijd werd er voor het eerst verloren, met 0-2 van Always Forward. De 1-4 nederlaag tegen VVW op 4 december was de tweede en voorlopig laatste. Buitenshuis is DWOW dus nog niet verslagen, een mooie uitdaging voor Strandvogels.

De laatste keer dat DWOW en Strandvogels elkaar in competitieverband troffen, was in het seizoen 2013-2014. Die wedstrijd was toen een waar doelpuntenfestijn met voor Strandvogels een negatieve afloop, 3-7. Voor een thuisoverwinning op DWOW moeten we tien jaar verder terug. In het seizoen 2003-2004 won Strandvogels in de toenmalige 6e klasse met 4-1. Voor een dergelijk resultaat zal Strandvogels nu tekenen, al was het maar om de mooie reeks van voor de winterstop voort te kunnen zetten. Sinds 20 november is Strandvogels al vier wedstrijden ongeslagen enĀ  daardoor opgeklommen naar de 10e plaats. Die plek geeft nog geen garantie op verlenging van het derdeklasserschap, maar biedt wel perspectief.

Spelmoment uit de uiterst doelpuntrijke wedstrijd tegen DWOW in het seizoen 2013-2014.

Spelmoment uit de uiterst doelpuntrijke wedstrijd tegen DWOW in het seizoen 2013-2014.

 

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1