Strandvogels 1 opent 2023 met oefennederlaag tegen Blauw Wit

Strandvogels 1 - Blauw Wit 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zaterdag 14 januari 2023
Uitslag: 2-5 (1-3)
Scoreverloop: 0-1; Givano Lubbe 1-1; 1-2; 1-3; Sven Immen 2-3; 2-4; 2-5; Blauw Wit mist penalty bij 2-5

Selectie:
Edwin Hoogland, Dawid Zerek, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz, Merlijn Weel, Aleks Zerek, Givano Lubbe, Jan Ruiter, Justin Joost, Mike Dudink, Sven Immen, Tom Bakker en Twan Dekker

De eerste wedstrijd van Strandvogels in 2023 werd gespeeld op een vreemde dag en vreemd tijdstip. Reden was dat gespeeld werd tegen zaterdagclub Blauw Wit maar vooral dat de wedstrijd het voorgerecht was voor de nieuwjaarsborrel. De wedstrijd zelf werd maar door weinig publiek bekeken, het slechte weer nodigde ook bepaald niet uit. De nieuwjaarsborrel zorgde er voor dat alsnog vele clubmensen de weg naar het complex wisten te vinden.

De thuisblijvers bij de wedstrijd leken in eerste instantie ongelijk te krijgen, want het regende ook al snel doelpunten. De bezoekers uit Westknollendam openden al in de 3e minuut de score toen een lage voorzet vanaf links werd binnen geschoten. Een minuut later zorgde Givano Lubbe voor de gelijkmaker door na een fraaie dieptepass af te ronden met een ouderwets puntertje. In de 12e minuut ging het voor Strandvogels vanaf dezelfde kant als bij de eerste tegentreffer mis, eigenlijk op identieke wijze. Ook nu weer een lage voorzet die deze keer vanaf de rand van het strafschopgebied goed werd ingeschoten. Het spel was redelijk in evenwicht, maar de spelers van Blauw Wit waren vaak net iets feller. Zoals ook in de 26e minuut toen ze razendsnel omschakelden en uit de counter 1-3 maakten. Dit werd ook meteen de ruststand.

Martin Glim geeft vlak voor het begin van de 2e helft nog wat laatste aanwijzingen.

Na rust bleven de doelpunten, anders dan in de eerste helft, lange tijd uit. Het was uiteindelijk Sven Immen die in de 71e minuut op fraaie wijze de aansluitingstreffer in de touwen schoot. Strandvogels zat weer in de wedstrijd en probeerde de gelijkmaker te forceren. Maar dat mislukte op koddige wijze toen Edwin Hoogland uit zijn doel kwam en de bal tegen een tegenstander aan schoot en die vervolgens opzichtig vasthield. Een duidelijke rode kaart, of tijdstraf zoals vooraf was afgesproken. Maar de bal hobbelde via de speler van Blauw Wit richting doel waar Jeroen Mol net te laat was om deze nog tegen te houden. Besloten werd daarom de goal maar goed te keuren en verder te gaan met 11 tegen 11. De concentratie bij Strandvogels leek wel helemaal weg, want even later werd het al 2-5 na een compleet mislukte ingooi van Strandvogels. Gelukkig toonde Blauw Wit enig medeleven door hierna nog een strafschop te missen, anders was het wel een hele vervelende jaaropening voor Strandvogels geworden.

Gelukkig was de stemming op de nieuwjaarsborrel na afloop toch opperbest, waardoor de Strandvogelsfamilie het nieuwe jaar alsnog op een mooie wijze kon inluiden.