Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Schagen United 1

Na enkele vaste derdeklassers ontmoet Strandvogels komende zondag een nieuwkomer in deze klasse, Schagen United. Sowieso eigenlijk een nieuwkomer, want de club uit Schagen bestaat net drie jaar. In juli 2019 fuseerden de voormalige rivalen SRC en Schagen tot Schagen United waarbij het complex van SRC, Groenoord, de nieuwe thuishaven werd. Vanaf de fusie speelde Schagen United in de 4e klasse, maar vorig jaar wist de club net als Strandvogels via de nacompetitie te promoveren. Schagen United deed dit door De Valken op het veld van Flevo met 3-0 te verslaan.

De fusieclub doet het prima in de 3e klasse met 9 punten uit 5 wedstrijden. Wat vooral opvalt, is dat de wedstrijden vrij doelpuntrijk zijn. Met 17 goals is Schagen United de meest scorende ploeg van deze klasse. Maar met 13 tegengoals moest de keeper van Schagen ook al heel wat keer vissen. De meest bijzondere wedstrijd was ongetwijfeld de 6-5 nederlaag bij Dynamo. Met de rust keek de ploeg van voormalig prof Hans de Koning tegen een 5-0 achterstand aan. Die achterstand werd in de tweede helft, ondanks twee rode kaarten, helemaal weggepoetst. Maar Dynamo hield alsnog drie punten aan het duel over door vlak voor tijd 6-5 te maken,

Een historie tussen Strandvogels en Schagen United is er niet. Ook tegen de voorlopers Schagen en SRC speelde Strandvogels zelden. In de recente historie heb ik geen wedstrijden tegen Schagen kunnen vinden. Tegen SRC werd deze eeuw wel een paar keer gespeeld. Alleen in het seizoen 2012-2013 was dat in competitieverband. Bij de ontmoeting in Onderdijk stond toen niets meer op het spel voor de Vogels omdat de week er voor degradatie een feit was geworden. Dat zat toen blijkbaar nog in de hoofden van de spelers, want Strandvogels was volstrekt kansloos tegen SRC en verloor met 0-6. Om ook dit seizoen niet uit de 3e klasse te degraderen, wordt het hoog tijd om punten te pakken.

Spelmoment uit het duel tussen Strandvogels en SRC in het seizoen 2012-2013. Strandvogels verloor deze wedstrijd kansloos.

Spelmoment uit het duel tussen Strandvogels en SRC in het seizoen 2012-2013. Strandvogels verloor deze wedstrijd kansloos.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1