Voorbeschouwing RKEDO 1 – Strandvogels 1

Na bijna alleen maar nieuwe tegenstanders, treft Strandvogels komende zondag een ploeg waartegen het de afgelopen jaren ook speelde; RKEDO. De ploeg uit De Goorn werd vorig jaar kampioen en promoveerde daardoor rechtstreeks, waar Strandvogels de nacompetitie nodig had om een stapje hogerop te maken. Een klasse hoger had RKEDO een moeizame start met drie nederlagen op rij. Daarna begon het aardig te lopen met twee overwinningen en twee gelijke spelen en werd alleen nog verloren van VVS ’46. De vechtmachine van Frank Knijn, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij RKEDO, lijkt z’n weg gevonden te hebben in de 3e klasse.

Dat geldt nog niet helemaal voor Strandvogels, maar het 2-2 gelijkspel tegen Spartanen vorige week was wel een bijzonder knappe prestatie. Maar met drie punten uit acht duels is de achterstand op RKEDO nog vrij groot. RKEDO is eigenlijk de koploper van het rechterrijtje, want het één plaatsje hoger geklasseerde Flevo staat al op 14 punten. Maar dat is iets voor later, eerst maar eens de degens kruisen met RKEDO.

Het is al weer een paar jaar geleden dat Strandvogels won in De Goorn. In het seizoen 2015-2016 werd het 1-2 voor de Vogels door goals van Sebastiaan Weel. De seizoenen daarna werd er drie keer gelijk gespeeld en won RKEDO twee keer. Afgelopen seizoen op een donderdagavond met 1-0 na een niet zo spectaculaire maar wel zeer boeiende topper. De grootste zege werd in het seizoen 2006-2007 geboekt door Strandvogels, het werd toen maar liefst 1-6. Met de slechts 11 tegengoals van RKEDO lijkt de kans klein dat het Strandvogels lukt ook deze keer 6 keer te scoren. Maar ook met een minimale overwinning ben ik deze keer wel tevreden.

Drukte voor het doel van RKEDO bij de wedstrijd in het seizoen 2005-2006. Strandvogels won toen met 1-6.

Drukte voor het doel van RKEDO bij de wedstrijd in het seizoen 2005-2006. Strandvogels won toen met 1-6.

 

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1