Strandvogels houdt de meest scorende ploeg van 3A op 0-0

Strandvogels 1- Schagen United 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 6 november 2022
Uitslag: 0-0 (0-0)
Scoreverloop: -

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Niek Broersen, Tigo Harder en Dawid Zerek; Bryan Broedersz, Gerald Broedersz (Bram Koomen) en Jeroen Mol; Jordy Weel, Tijmen de Kroon en Givano Lubbe

Eindelijk kreeg Strandvogels weer eens loon naar werken. Het hield fusieclub Schagen United op 0-0 en daarmee verdubbelden de Vogels het puntenaantal. Bovendien een knappe prestatie om de tot nu toe meest scorende ploeg in de 3e klasse A van scoren af te houden, dat was dit seizoen nog geen club gelukt. Een mooie opsteker een week voor de altijd beladen derby tegen VVW.

Edwin Hoogland rustig met de bal aan de voet. Vvoor de doelman van de Vogels zal "de nul" een extra lekker gevoel geven.

Edwin Hoogland rustig met de bal aan de voet. Vvoor de doelman van de Vogels zal “de nul” een extra lekker gevoel geven.

Na een aftastende beginfase namen de bezoekers wat meer het initiatief, maar het was Strandvogels dat de eerste echt goede kans leek te krijgen. Leek, want de voorzet van Tijmen de Kroon op Givano Lubbe was niet goed genoeg waardoor de laatste niet kon uithalen. Een paar minuten hierna ging de bal na het schot van Dawid Zerek wel richting doel, maar de keeper kon redden ten koste van een corner.

Dawid, Zerek, vandaag zeer verdienstelijk spelend als rechtsback, baalt als de keeper zijn inzet heeft gekeerd.

Dawid, Zerek, vandaag zeer verdienstelijk spelend als rechtsback, baalt als de keeper zijn inzet heeft gekeerd.

Ook Schagen United kreeg hierna wat kansjes, in de 19e minuut moest Edwin Hoogland in actie komen om de bal na een laag schot te keren. En direct hierna ging de bal maar net over zijn doel. Schagen had meer balbezit en voetbalde ook wat verzorgder, maar kwam niet door de hecht gemetselde Strandvogelsverdediging. Dat kwam misschien ook wel omdat Jeroen Mol vlak daarvoor als extra slot op de deur stond opgesteld, een taak die hem op het lijf geschreven is.

Jeroen Mol vervulde een belangrijke rol als verdedigende middenvelder.

Jeroen Mol vervulde een belangrijke rol als verdedigende middenvelder.

Waar mogelijk probeerde Strandvogels de aanval ook wel te zoeken. Zoals na een halfuur spelen toen Tijmen de Kroon op een meter of 18 van het doel werd aangetikt. Strandvogels kreeg een vrije trap en de inzet van Bryan Broedersz ging maar net naast.

Vrije trappenspecialist Bryan Broedersz heeft aangelegd, maar de bal zal net naast gaan.

Vrije trappenspecialist Bryan Broedersz heeft aangelegd, maar de bal zal net naast gaan.

Hierna moest Strandvogels wel een tijdje in de achteruit, maar ook nu gaf de verdediging nooit echt een krimp. Vlak voor rust kreeg Givano Lubbe namens de Vogels nog een kansje, maar de bal ging na zijn schot over. Zo ging Strandvogels voor het eerst dit seizoen rusten zonder een tegengoal te hebben geïncasseerd, dan smaakt de thee toch net iets lekkerder.

Jordy Weel, hij was gelukkig weer fit, in een fel duel met een speler van Schagen United.

Jordy Weel, hij was gelukkig weer fit, in een fel duel met een speler van Schagen United.

De tweede helft was in veel opzichten een kopie van de eerste helft. Het spel was nu wel iets meer in evenwicht, grote kansen kregen beide ploegen eigenlijk niet. Doelpunten hingen er dus niet in de lucht, maar het water viel er wel met bakken uit. Tel daarbij nog de aanwakkerende wind, het was afzien voor de toeschouwers. Mede door het slechte weer was het spel van beide kanten ook rommelig met veel balverlies.

Bij corners ging ook centrale verdediger Tigo Harder mee naar voren. Voor gevaar zorgde het wel, succes leverde het niet op.

Bij corners ging ook centrale verdediger Tigo Harder mee naar voren. Voor gevaar zorgde het wel, succes leverde het niet op.

Grote kansen kregen beide ploeg dus niet, kleine mogelijkheden wel. Zo had de keeper van Schagen in de 69e minuut de nodige moeite met een afstandsschot van Bryan Broedersz. De bal ging naar de zijkant waar Jordy Weel deze oppikte, maar hij kreeg deze daarna ook niet langs de keeper. Givano Lubbe was een paar minuten later wat kansrijker, maar ook de hoek waaruit hij zou moeten scoren bleek net iets te lastig. Uit de aansluitende corner kreeg Rowin de Wit een grotere mogelijkheid, maar de bal ging na zijn inzet toch nog hoog over het doel. Schagen probeerde ook nog wel de waarschijnlijk meteen beslissende goal te maken, maar ook Edwin Hoogland hoefde maar zelden echt in actie te komen. Vlak voor tijd hoopte Strandvogels het ene punt nog om te zetten in drie punten toen het nog een corner mocht nemen. Gevaar werd er wel gesticht, maar met het nodige kunst- en vliegwerk wisten de bezoekers de bal weg te werken. Het bleef dus bij 0-0 en één punt. Op zich schiet je, als je onderin staat, niet zoveel op met één punt. Maar toch zal deze wedstrijd de spelers van Strandvogels wel een goed gevoel hebben gegeven. Er is tegen een goede tegenstander met aantoonbaar scorend vermogen eigenlijk geen echte kans weggeven. En dat is iets waar je verder op kunt bouwen.

Volgende week zaterdag (!!!!!) wacht nu de derby tegen VVW. Altijd een bijzondere wedstrijd en al weer een heel tijdje geleden dat deze in competitieverband op het programma stond.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1