Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Grasshoppers 1

Na de stevige nederlaag tegen (verwacht ik) titelkandidaat Always Forward, wacht Strandvogels een duel met een andere sterke ploeg. Grasshoppers mag inmiddels namelijk wel een gerenommeerde 3e-klasser genoemd worden. De ploeg uit Hoogwoud verblijft al 5 seizoenen in deze klasse en eindigde nooit lager op de ranglijst dan de 6e plaats. Vorig seizoen was de ploeg zelfs dicht bij promotie naar de 2e klasse nadat beslag was gelegd op de 2e plaats in de competitie. In de nacompetitie ging het echter mis tegen SVA Assendelft. En daarom speelt Grasshoppers ook dit seizoen weer in de 3e klasse.

Voor Strandvogels is de rentree in de 3e klasse voorlopig nog geen groot succes. In de eerste speelronde werd tegen Geel Zwart ’30 meteen een punt gepakt, na de duels met Flevo en Always Forward bleven de Vogels met lege handen achter. Het seizoen van Grasshoppers verloopt ook nog moeizaam, maar zij verzamelden al wel vier punten. Bij de competitiestart werd Dynamo met 2-1 verslagen waarna een remise volgde tegen DWOW. En net als Strandvogels verloor ook Grasshoppers van Flevo, met 1-2.

De laatste competitie-ontmoeting in Onderdijk tussen Strandvogels en Grasshoppers werd gespeeld op 5 februari 2017. De bezoekers uit Hoogwoud wonnen met 1-4. Het was (voorlopig) het laatste jaar van Grasshoppers in de 4e klasse, want dat seizoen werd de ploeg kampioen, Strandvogels finishte als 3e. De laatste thuisoverwinning van Strandvogels op Grasshoppers dateert van het seizoen 2011-2012 toen juist Strandvogels kampioen werd. Van Grasshoppers werd in Onderdijk toen met 3-1 gewonnen. De goals van de Vogels waren van Sebastiaan Weel, Erwin Neuvel en Bryan Broedersz. De laatste kan er ook zondag weer bij zijn en zal zijn ploeg dan graag aan de eerste driepunter van het seizoen helpen.

Bryan Broedersz bepaalt de eindstand op 3-1

Bryan Broedersz bepaalt de eindstand op 3-1 in de wedstrijd tegen Grasshoppers in het seizoen 2011-2012.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1