Verdiende punt blijft uit voor Strandvogels 1 tegen Flevo

Strandvogels 1 - Flevo 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 2 oktober 2022
Uitslag: 1-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 (penalty); 0-2; Mitch Hofland 1-2; 1-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Bram Koomen, Mitch Hofland, Niek Broersen en Merlijn Weel (Arjan Koomen); Bryan Broedersz, Gerald Broedersz (Jan Ruiter) en Tijmen de Kroon (Max van Kampen); Tim Broersen, Jordy Weel en Dawid Zerek

Net als vorige week tegen Geel Zwart ’30 keek Strandvogels in de tweede helft tegen een 0-2 achterstand aan. Waar het vorige week lukte om die achterstand ongedaan te maken, lukte dat tegen Flevo niet. De kansen daarop, en op meer, waren er wel degelijk maar dan moeten die kansen wel omgezet worden in goals. Dat gebeurde niet en dus zagen we iets waar we de afgelopen seizoenen geen problemen mee hadden, een winnende Patrick de Vries (en Peter Smit). Want zij zwaaien sinds dit seizoen de scepter bij Flevo uit Middenmeer.

De Strandvogelssupporters zagen hun favorieten een goede wedstrijd spelen, maar zonder goed resultaat.

De Strandvogelssupporters zagen hun favorieten een goede wedstrijd spelen, maar zonder goed resultaat.

In de eerste helft was de eerst echt goede mogelijkheid voor Strandvogels. Na een voorzet van Gerald Broedersz tikte Tim Broersen de bal in. De keeper wist met het nodige geluk zijn ploeg voor een vroege achterstand te behoeden. In de tegenaanval zorgde Flevo meteen voor een antwoord. Hier was zelfs de keeper, Edwin Hoogland, al gepasseerd. Maar Merlijn Weel redde hier zijn ploeg door de bal voor de lijn te blokken met zijn borst. In de loop van de eerste helft kreeg Flevo wat meer de overhand, hoewel Strandvogels zeker niet slecht speelde, integendeel. De bezoekers waren wel iets gevaarlijker via hun snelle aanvallers. Maar de openingsgoal had daar weinig mee te maken, die ontstond na een corner. Die werd kort genomen waarna een speler achter Gerald Broedersz langs wilde kruisen. Onbedoeld raakte Gerald de Flevo-speler, of eigenlijk raakte die Gerald. Maar gevolg was wel een valpartij en ook een penalty die onberispelijk werd binnen geschoten.

Aan het spelbeeld veranderde het niet zo veel, het golfde op en neer. En af en toe werd het even venijnig met een overtredinkje hier en duwtje daar. Van praten hield de scheidsrechter van dienst niet, dat had hij van tevoren duidelijk aangekondigd. Maar toch gingen hiervoor aan beide kanten een paar spelers op de bon. Beide ploegen troffen in de eerste helft ook nog het aluminium. Gerald Broedersz na een schot van grote afstand dat de lat scheerde. En vlak voor rust raakte Flevo de lat nog wat nadrukkelijker toen Edwin Hoogland na een corner een rebound moest weggeven.

Na rust was Strandvogels eigenlijk vrijwel de gehele tijd de iets betere ploeg en in ieder geval de ploeg met de meeste kansen. Maar het gaat er om wat je doet met die kansen en daarin bleek Flevo beter bedreven. Want hun eerste kans na rust, zo’n vijf minuten na de hervatting, was meteen raak. Het was een counter uit het boekje, prachtig uitgespeeld. Maar ja, hierdoor werd net als vorige week het zicht op een goed resultaat wel een stuk troebeler. Het spel van Strandvogels bleef echter goed, zelfs nog wat beter. En daarmee werd Flevo redelijk terug gedrukt op eigen helft. Na een kwartier in de tweede helft beloonde Strandvogels zichzelf dan eindelijk met een goal. Er waren twee pogingen voor nodig, maar Mitch Hofland krulde de bal prachtig de verre hoek.

Nu konden de Vogels op zoek naar de gelijkmaker en die hing meerdere keren nadrukkelijk in de lucht. Vooral Tim Broersen, na een mooie kopassist van Mitch Hofland, Dawid Zerek en Jordy Weel hadden ‘m op de schoen (of het hoofd). Maar vallen wilde de gelijkmaker niet en ondertussen bleef het oppassen voor de counter van de bezoekers. Strandvogels drukte en drukte en raakte ondertussen nog Gerald Broedersz kwijt na een gemene tackle van achteren. Gelukkig voor Flevo is er op dit niveau geen VAR, anders had de ploeg ongetwijfeld met een man minder verder gemoeten. Strandvogels wist de gelijkmaker maar niet te vinden en nadat Flevo al in blessuretijd een uitval wel bekroonde met een goal was de nederlaag voor Strandvogels een feit.

Na het zeer verdiende punt tegen Geel Zwart ’30 volgde er dus geen zeer verdiend punt tegen Flevo. De puntenjacht wordt volgende week vervolgd tegen Always Forward. Dat wordt een zware klus want de Horinezen zijn nog foutloos en incasseerden bovendien nog geen enkele goal.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1