Desastreuze start tegen Grasshoppers blijft Strandvogels 1 achtervolgen

Strandvogels 1 - Grasshoppers 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 16 oktober 2022
Uitslag: 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Mitch Hofland), Niek Broersen, Tigo Harder en Merlijn Weel; Bram Koomen, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz en Tim Broersen (Matthijs Huisman); Jordy Weel (Givano Lubbe/Tijmen de Kroon) en Dawid Zerek

Met Grasshoppers kwam er een gerenommeerde derdeklasser naar Onderdijk. De ploeg uit Hoogwoud won met 0-3 en had, puur kijkend naar die uitslag, een zorgeloze middag. De werkelijkheid was wat anders, de bezoekers hadden wel een vliegende start. En nadat een kwartier voor tijd de 0-2 viel, brak wel een zorgeloze periode aan voor Grasshoppers.

Eerst maar eens over die vliegende start, hoe kun je zo aan een wedstrijd beginnen? Strandvogels won de toss, koos de speelhelft en Grasshoppers mocht aftrappen. Maar het is dan niet de bedoeling apathisch toe te kijken hoe de eerste balomwentelingen er uit zien. Helaas deden de spelers van Strandvogels dat wel. Gevolg was dat de bal na ongeveer 18 seconden achter Edwin Hoogland lag. En de eerste wedstrijden al hebben aangetoond dat Strandvogels op dit niveau niet zo gemakkelijk scoort als in de 4e klasse, dan weet je dat je jezelf hiermee een extra lastig middag bezorgt. Waarbij het dan ook niet helpt dat je de in de loop van de wedstrijd diverse spelers kwijt raakt met blessures of spelers vooraf melden niet helemaal fit te zijn, onder andere door een opgelopen kwetsuur in de botsauto’s…… Was het dan alleen maar kommer en kwel bij Strandvogels? Nee, bepaald niet, en maakt het juist zo zuur. Want ondanks de waardeloze start speelden de Vogels lange tijd een prima wedstrijd. Het probleem is tot op heden vooral het scorend vermogen, waarbij het ook niet altijd mee zat. In de 24e minuut had Jordy Weel de gelijkmaker op zijn schoen. Na een prima pass van Bryan Broedersz verscheen hij alleen voor de keeper, maar die wist toch redding te brengen. En nog maar twee minuten later zag Tigo Harder de bal na zijn pegel via de vingertoppen van de keeper op de lat belanden. Het spel was het grootste deel van de eerste helft in evenwicht waarbij zowel Strandvogels als Grasshoppers kansen kreeg. Pech voor Strandvogels was dat Tim Broersen, iemand met scorend vermogen, halverwege de eerste helft geblesseerd van het veld moest. Achteraf bleek hij een gebroken pols opgelopen te hebben, sterkte met het herstel Tim! Na een halfuur nam een speler van Grasshoppers een lange bal niet goed aan en daarvan leek Dawid Zerek te profiteren. Maar hij werd onderuit gehaald door de tegenstander die zijn fout probeerde goed te maken. Er volgde een gele kaart en daar was wat voor te zeggen, want de weg naar het doel was nog lang. Vlak voor rust kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid. Strandvogels kon deze kans niet verzilveren en ook Grasshoppers lukte dat niet aan de andere kant, al had Edwin Hoogland daarbij de hulp van de lat nodig.

De start van Strandvogels in de tweede helft was een stuk beter, wat op zich ook niet zo lastig was natuurlijk. Maar Grasshoppers werd behoorlijk terug gedrongen en de gelijkmaker hing in de lucht. Deze leek te vallen uit een vrije trap van Bryan Broedersz, maar weer stond de lat Onderdijks succes in de weg. En helaas komt dan altijd de oude voetbalwet weer op de proppen, als jij ‘m niet maakt dan maakt de tegenstander ‘m wel. In de 77e minuut maakte Grasshoppers met het nodige geluk de 0-2 en daarmee was eigenlijk het verzet van Strandvogels wel gebroken. Ook al omdat de ploeg de laatste tien minuten met een man minder verder moest. Alle wissels waren gebruikt en Tigo Harder was niet fit genoeg meer om in het veld te blijven. Dat Grasshoppers daardoor nog een keer wist te scoren, was dan ook niet heel onverwacht. Al toonden de overgebleven tien spelers van Strandvogels nu wel karakter door op zoek te blijven gaan naar de eretreffer die zeker verdiend was geweest. Je krijgt echter niet altijd wat je verdient, zo heeft Strandvogels de eerste vier wedstrijden in de 3e klasse gemerkt. De week rust komt dan ook zeker niet op een ongelegen moment. De kop is er af en dat leverde slechts één punt op. Met de versterkte degradatieregeling ga je het met dat gemiddelde niet redden dus er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Bij de hervatting van de competitie wacht Strandvogels weer een zware klus wanneer het op bezoek gaat bij medekoploper VVS ’46.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1