Voorbeschouwing Geel Zwart ’30 1 – Strandvogels 1

Na een lange voorbereiding en een bekerfase begint zondag dan eindelijk het nieuwe avontuur van Strandvogels in de 3e klasse. Na een prachtige 2-6 zege op Winkel wist Strandvogels voor de tweede keer in de historie van de club promotie naar die 3e klasse af te dwingen.

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen ontmoeten de Vogels een andere nieuwkomer, Geel Zwart ’30. Strandvogels komt dus voor het tweede seizoen ooit uit in de 3e klasse, Geel Zwart ’30 pas voor de allereerste keer. Net als Strandvogels was de ploeg uit ‘t Zand jarenlang een stabiele 4e-klasser, maar nooit lukte het de geel/zwarte brigade om het stapje omhoog te maken. Vorig seizoen lukte dat dus eindelijk wel, net als Strandvogels via de nacompetitie. In de reguliere competitie eindigde Geel Zwart als 4e, op flinke afstand van de top 3 waarvan dit seizoen ook Flevo en Schagen United uitkomen in de 3e klasse A.

Net als voor Strandvogels zit ook voor Geel Zwart ’30 het bekeravontuur er na de poulefase al weer op. De komende tegenstander van de Vogels verloor met 4-0 van zowel ADO ’20 als Purmerend en speelde met 1-1 gelijk tegen Dynamo. De laatste keer dat Strandvogels en Geel Zwart ’30 elkaar troffen was ook in het bekertoernooi, in het seizoen 2008-2009. In ‘t Zand werd het toen 3-1 voor de thuisploeg. In een verder verleden waren de ploegen twee seizoenen achtereen elkaars tegenstander in de competitie. In de toenmalige Afdeling 1e klasse ging Strandvogels op 25 september 1994 (jawel, exact dezelfde speeldatum als dit jaar!) in ‘t Zand met 2-0 ten onder. Een seizoen later kon¬†Strandvogels de punten ook niet mee naar Onderdijk nemen na een 5-2 nederlaag. E√©n van de doelpuntenmakers toen was Peter Kaarsemaker, de huidige (deeltijd) assistent scheidsrechter.

In het verleden dus weinig succes voor de Vogels in ‘t Zand. Lijkt me daarom de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1