Strandvogels 1 vecht zich in ‘t Zand terug naar dik verdiend punt

Geel Zwart '30 1 - Strandvogels 1

Wedstrijddatum: zondag 25 september 2022
Uitslag: 2-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; Mitch Hofland 2-1; Tim Broersen 2-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Bram Koomen (Arjan Koomen), Rowin de Wit (Lars Groot), Niek Broersen en Mitch Hofland; Merlijn Weel, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz en Max van Kampen (Tijmen de Kroon); Tim Broersen en Jordy Weel (Dawid Zerek)

Na ruim tien jaar was daar dan eindelijk de rentree van Strandvogels in de 3e klasse. Daarvoor reisde de ploeg naar ’t Zand om te spelen tegen Geel Zwart ’30. Die ploeg trof het in competitieververband voor het laatst in de vorige eeuw, in het seizoen 1995-1996. Net als Strandvogels wist Geel Zwart ’30 via de nacompetitie/een promotieduel een plekje in de 3e klasse te bemachtigen. De start was dus tegen waarschijnlijk niet direct de zwaarst mogelijke tegenstander in deze klasse. Maar ik sluit zeker niet uit dat men daar in ’t Zand precies hetzelfde over dacht….

Op het prima bespeelbare grasveld op het knusse complex van Geel Zwart ’30 begon Strandvogels het beste aan de wedstrijd. Maar het was de thuisploeg die na vijf minuten de score bijna opende. Tot opluchting van Strandvogels ging de bal na een prima voorzet op de paal in plaats van in het doel. Even later scoorde Strandvogels wel, maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. In de tegenaanval die hierop volgde, scoorde de thuisploeg en die treffer telde wel. Van grote afstand, zo’n meter of 20, werd Edwin Hoogland verrast door een prima schot.

Edwin Hoogland werd verrast met een schot van grote afstand waardoor Strandvogels al snel tegen een achterstand aan keek.

Edwin Hoogland werd verrast met een schot van grote afstand waardoor Strandvogels al snel tegen een achterstand aan keek.

Dit was een flinke tegenvaller voor Strandvogels en daar had de ploeg wel even last van. Het spel was af en toe wat slordig en de thuisploeg toonde zich wat meer onverzettelijk.

Martin Glim ziet dat het in de eerste helft nog niet naar wens loopt bij de Vogels.

Martin Glim ziet dat het in de eerste helft nog niet naar wens loopt bij de Vogels.

 

 

Dat geeft assistent Ted Broedersz de mogelijkheid om nog even wat zaken door te nemen met Niek Broersen.

Dat geeft assistent Ted Broedersz de mogelijkheid om nog even wat zaken door te nemen met Niek Broersen.

Gaandeweg kreeg Strandvogels meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde vooral in diverse corners. Een aantal hiervan was ook gevaarlijk, maar de keeper van Geel Zwart ’30 hield tot de rust zijn doel schoon. In het laatste kwartier regende het ineens gele kaarten. Sommigen waren terecht, maar anderen werden in mijn ogen iets te gemakkelijk gegeven. Maar goed, spelers moeten vaak ook iets wijzer zijn, dan breng je een scheidsrechter niet eens in de verleiding om aan een kaart te denken.

Een beetje overzicht op het knusse complex van Geel Zwart '30 met onder andere een prachtige tribune.

Een overzicht van het knusse complex van Geel Zwart ’30 met onder andere een prachtige tribune.

Na rust begon Strandvogels met Tijmen de Kroon in de ploeg voor Max van Kampen en werd het systeem iets aangepast. Er werd meer naar de zijkanten gezocht en dat leek een goede keuze. Geel Zwart ’30 werd goed op eigen helft vast gezet en kwam er nog maar zelden echt uit. Maar ja, toen dat in de 65e minuut eindelijk een keer gebeurde, was het meteen raak. De bal bleef liggen in het strafschopgebied en niemand van Strandvogels reageerde adequaat. Dat deed een speler van de gastheren wel en daarmee werd de voorsprong verdubbeld.

Uieraard waren ook de gebroeders Stroet present in 't Zand.

Uieraard waren ook de gebroeders Stroet present in ‘t Zand.

De klus werd hiermee voor Strandvogels nog een stukje lastiger, want ondanks het overwicht kwamen de Vogels maar tot weinig echte kansen.

Bram Koomen speelde een verdienstelijke wedstrijd als lilnksback.

Bram Koomen speelde een verdienstelijke wedstrijd als lilnksback.

Dan moest het maar uit een van de vele corners gebeuren die Strandvogels ook in de tweede helft mocht nemen. In de 75e minuut was het eindelijk raak, het was Mitch Hofland die de bal binnen kopte.

Geel Zwart wankelde nu, maar het bleef oppassen voor een tegenstoot die waarschijnlijk de wedstrijd definitief zou beslissen. Strandvogels ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en vond die een paar minuten voor tijd. Nu was het Tim Broersen die koppend scoorde, na een uitstekende voorzet van Gerald Broedersz.

De gouden linker van Gerald Broedersz was mede de aanleiding voor de gelijkmaker.

De gouden linker van Gerald Broedersz was mede de aanleiding voor de gelijkmaker.

Een echte kans op drie punten kreeg Strandvogels daarna niet meer, de thuisploeg in de slotseconde nog wel. Maar tot opluchting van iedereen die rood/geel bloed door de aderen heeft stromen, ging de bal net naast het doel van Edwin Hoogland.

Aan de ene kant is er het gevoel dat er in ’t Zand gewonnen had kunnen en moeten worden. Maar aan de andere kant is een punt na een 2-0 achterstand met nog maar een kwart wedstrijd te spelen nog niet zo verkeerd. Het eerste punt is dus binnen en dat geldt ook voor onze komende tegenstander Flevo. Die ploeg speelde in de derby van de Wieringermeer met 2-2 gelijk tegen buurtgenoot DWOW. Volgende week komt de ploeg van trainer Patrick de Vries naar het voor hem zeer vertrouwde sportpark aan de Sportlaan.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1