Strandvogels 1 komt belabberde 1e helft tegen DWOW niet meer te boven

Uitslag: 4-1 (4-1)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; 3-0; Tim Broersen 3-1; 4-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Bram Koomen, Rowin de Wit, Tigo Harder en Merlijn Weel (Tom Bakker); Gerald Broedersz (Max van Kampen), Bryan Broedersz, Niek Broersen en Mitch Hofland (Dawid Zerek); Jordy Weel en Tim Broersen (Arjan Koomen)

Natuurlijk waren er excuses of redenen aan te dragen. De dag voor het eerste officiële duel van dit seizoen werd het jubileumfeest van Strandvogels gevierd. Daar waren vrijwel alle spelers aanwezig en die speelden toen een wedstrijd van een uur. En daarna was het feest waarbij de nodige alcoholische versnaperingen werden genuttigd. Dan ben je een dag later waarschijnlijk iets minder fit. En helaas weigerde DWOW mee te werken aan het verplaatsen van de wedstrijd. Maar de spelers van Strandvogels toonden vanaf de aftrap wel heel erg weinig bezieling. En omdat dit bij de spelers van DWOW wel aanwezig was, was het wachten tot dit in de score tot uiting zou komen.

20220904_140457

Toch was het Strandvogels dat de eerste echt goede kans van de wedstrijd kreeg. Na een prima voorzet van Jordy Weel kon Tim Broersen op doel koppen waarbij de bal maar net over de lat ging. Vijf minuten later beloonde de thuisploeg zichzelf wel door met een zuiver schot vanaf de rand van het strafschopgebied de score te openen. Een paar minuten later zorgde Bryan Broedersz met een vrije trap voor nog wat werk voor de DWOW-keeper. Maar de gastheren namen meer en meer de overhand en verdubbelden in de 26e minuut de voorsprong. Dit gebeurde met een absolute wereldgoal, de speler van DWOW nam de bal na een voorzet in één keer op z’n slof. Ik had wel het vermoeden dat hij niet dit schot in z’n hoofd had maar eerder een voorzet. Maar goed, dergelijke prachtige goals zien we niet vaak op dit niveau, dus chapeau. Strandvogels was het hierna helemaal kwijt, de opbouw verliep slordig, ballen sprongen van voeten, niets lukte bij de Vogels. Wel bij DWOW dat na ruim een halfuur uitliep naar 3-0 nadat een speler redelijk ongedekt kon inkoppen. Vrijwel vanaf de aftrap kwam Strandvogels weer een klein beetje terug in de wedstrijd. Na eindelijk een goed geslaagde aanvalsopbouw was het Gerald Broedersz die een puntgave voorzet gaf op Tim Broersen die de keeper van dichtbij kansloos liet. Helaas betekende de voorzet meteen het einde van de wedstrijd van Gerald, hij ging met een hopelijk niet al te zware blessure naar de kant. De tegengoal gaf Strandvogels jammer genoeg niet de zo gewenste extra energie. En kort voor rust profiteerde DWOW hier nog een keer van. Tigo Harder blokte eerst de inzet van de speler van de thuisploeg, maar die kreeg een tweede kans en tikte de bal knap onder Edwin Hoogland door.

In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht en ook de score in die helft bleef in evenwicht: 0-0. Over en weer hadden beide ploegen wat kansen en het spel van Strandvogels was zeker beter dan in de eerste helft. Maar het was onvoldoende om er nog echt een wedstrijd van te maken. In de slotseconden had Jordy Weel de nederlaag nog wel een iets draaglijker aanzien kunnen geven, maar hij kreeg de bal niet achter de keeper. Hierna werd meteen afgefloten en had Strandvogels een indicatie gekregen van het voetballen in de 3e klasse, want daarin komt het dezelfde tegenstander ook tegen. In het bekertoernooi is komende zaterdag Reiger Boys de volgende tegenstander. Die ploeg won in de eerste wedstrijd met 3-1 van Hollandia T. Als Strandvogels kans wil houden op het bereiken van de volgende ronde, dan zal er dus gewonnen moeten worden.