Strandvogels 1 begint oefencampagne met kleine nederlaag in Zwaag

Westfriezen 1 - Strandvogels 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zaterdag 13 augustus 2022
Uitslag: 2-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0; Givano Lubbe 1-1; 2-1

Selectie:
Edwin Hoogland, Jorrit Kaarsemaker, Bryan Broedersz, Dawid Zerek, Gerald Broedersz, Givano Lubbe, Jeroen Mol, Jordy Weel, Merlijn Weel, Mitch Hofland, Niek Broersen, Rowin de Wit, Tigo Harder, Tim Broersen, Twan Dekker en Mike Dudink

Na het zeer succesvolle seizoen 2021-2022 kon de selectie van Strandvogels de accu ruim een maand opladen. Dat seizoen eindigde op 19 juni met een prachtige promotiewedstrijd tegen Winkel, die met 2-6 werd gewonnen. Op dinsdag 2 augustus stonden de mannen vervolgens weer voor de eerste keer op het veld onder leiding van de nieuwe trainer Martin Glim. Zaterdag 13 augustus stond de eerste oefenwedstrijd op het programma, uit tegen 2e-klasser Westfriezen.

Het beloofde dus een zware avond te worden die nog eens extra zwaar werd vanwege de hitte. Het scorebord op het mooie hoofdveld van Westfriezen gaf steeds een temperatuur van 30 of 31 graden aan, en dat terwijl pas op 19.00 uur werd afgetrapt.

Het was warm in Zwaag tijdens de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Het was warm in Zwaag tijdens de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Het was niet vreemd dat 2e-klasser Westfriezen het initiatief pakte tegen (inmiddels) 3e-klasser Strandvogels. Maar kansen wist de thuisploeg niet af te dwingen, Edwin Hoogland hoefde maar zelden echt in actie te komen. Vanwege de hitte werd er om het kwartier een drinkpauze ingelast. Na de tweede drinkpauze werd Strandvogels wat brutaler en zocht meer de aanval. Kansen kwamen er ook, eigenlijk betere dan Westfriezen had gehad, maar gescoord werd er niet. Ook niet door de gastheren, die vlak voor het rustsignaal wel een hele grote kans kregen. Maar omdat Edwin Hoogland goed bleef staan en kijken, kon hij de inzet van de Westfriezenspeler onschadelijk maken.

De spelers maken zich in de schaduw op voor de 2e helft.

De spelers maken zich in de schaduw op voor de 2e helft.

De tweede helft was ik niet aanwezig, maar toen kwam Strandvogels al snel op achterstand. Die achterstand werd weer vrij vlot weggepoetst door een goal van Givano Lubbe. Westfriezen trok hierna de overwinning alsnog naar zich toe door niet al te ver voor het einde van de wedstrijd de 2-1 te maken.

Ondanks de nederlaag was het een zeer nuttige oefenwedstrijd. Komend seizoen zal Strandvogels tegenstanders treffen van een hoger niveau dan vorig seizoen en dan is het goed om ook in oefenduels genoeg weerstand te krijgen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1