Zwak Strandvogels 1 wisselvallig als het Nederlandse weer

Strandvogels 1 - Woudia 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 8 mei 2022
Uitslag: 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1; Tim Broersen 1-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Niek Broersen, Tigo Harder en Merlijn Weel; Gerald Broedersz, Bryan Broedersz en Tim Broersen; Siebren Waardenburg, Dawid Zerek en Mitch Hof-land

En weer is Strandvogels er niet in geslaagd thuis van een op papier zwakkere tegenstander te winnen. Na de doelpuntrijke nederlaag tegen Kwiek ’78 werd er nu gelijk gespeeld tegen laagvlieger Woudia. Voor en na deze missers werd er juist knap gewonnen bij HSV Sport 1889 en DWB. Het spel van Strandvogels lijkt dan ook wel wat op het Nederlandse weer, wisselvallig. Al is dat Nederlandse weer juist de laatste weken vrij vast en goed, helaas kan dat over het spel van Strandvogels niet gezegd worden.

De pasjes kunnen worden gecontroleerd.

De pasjes kunnen worden gecontroleerd.

Vanaf het begin oogde het spel van Strandvogels rommelig. De verdediging kon geen aanspeelpunten op het middenveld vinden en op het middenveld konden ze de spitsen niet bereiken. En ja, waar ligt dat aan? Ik denk een combinatie van onderschatting en gebrek aan beleving. En teveel vertrouwen dat er toch wel gewonnen zal worden. Maar daarvoor moet je, hoeveel minder de tegenstander ook is, wel energie in de wedstrijd stoppen. Strandvogels was vanaf het beginsignaal zoals verwacht wel de betere ploeg en het spel speelde zich vooral af op de helft van Woudia. Maar de eerste de beste kans aan de andere kant was wel meteen raak. Na een kwartier opende Woudia na een knappe aanval de score.

Strandvogels had hiervoor al twee kansen gehad, een lastige voor Dawid Zerek en daarna een grotere voor een andere Strandvogelsspeler, wie weet ik niet meer.

Een kans voor de helemaal links nog net zichtbare Dawid Zerek, maar het levert geen gelijkmaker op.

Een kans voor de helemaal links nog net zichtbare Dawid Zerek, maar het levert geen gelijkmaker op.

Maar het was dus Woudia dat na een kwartier aan de leiding ging. Na een halfuur kregen de bezoekers weer een behoorlijke kans, maar gelukkig voor Strandvogels werd deze niet verzilverd.

Weer een kans voor Woudia, maar nu kan Edwin Hoogland wel redding brengen.

Weer een kans voor Woudia, maar nu kan Edwin Hoogland wel redding brengen.

Dat deed Tim Broersen een minuut later aan de andere kant wel. Na een corner kopte hij de bal bij de 2e paal binnen. In de aanval voorafgaand aan de corner negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de assistent van Woudia. Dat deed hij daarna nog een paar keer, waarna op initiatief van de assistent een gesprek volgde. Dat haalde weinig uit, ook in de tweede helft werd nog een paar keer een vlagsignaal van hem genegeerd.

Rowin de Wit ruimt op voordat Woudia echt gevaarlijk kan worden.

Rowin de Wit ruimt op voordat Woudia echt gevaarlijk kan worden.

Tot de rust gebeurde er verder weinig noemenswaardigs meer, zoals over de hele eerste helft eigenlijk weinig (positiefs) te melden was.

Niek Broersen stijlvol aan de bal.

Niek Broersen stijlvol aan de bal.

In de tweede helft ontwikkelde Strandvogels meer druk maar het bleef slordig in de passing en aanname. Op een veld zoals bijvoorbeeld dat van Woudia kun je dan nog wijzen naar de ondergrond, maar waar het nu aan lag was mij een raadsel. Ondanks die matige passing en aannames kreeg Strandvogels genoeg mogelijkheden. Na een kleine tien minuten spelen kreeg Dawid Zerek een hele goede kans voor open doel, maar het leverde geen goal op. Een paar minuten later was Tim Broersen in één aanval twee keer dichtbij een goal, maar hij kreeg de bal nu niet in het net. En als het dan al niet zo loopt heb je ook vaak nog pech. Zoals Mitch Hofland die in de 70e minuut uit de draai knap op doel schoot maar de bal op de lat zag gaan.

Strandvogels nam meer en meer risico waardoor Woudia af en toe gevaarlijk kon worden op de counter. Hele grote kansen leverde het niet op maar met iets meer raffinement hadden de bezoekers de wedstrijd wel in het slot kunnen gooien.

Een uitbraak van Woudia, een treffer leverde het niet op.

Een uitbraak van Woudia, een treffer leverde het niet op.

Strandvogels streed inmiddels met de moed der wanhoop, maar de goal wilde maar niet vallen. In de slotseconden was een van de beteren aan Strandvogelszijde, Tim Broersen, nog wel een keer heel dichtbij. De bal ging na zijn ziedende schot echter net over de lat. Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers van Woudia het punt alsof het kampioenschap was binnen gehaald. Maar natuurlijk was de vreugde bij de Westwouders begrijpelijk, voor hun was dit een gewonnen en onverwacht punt. Strandvogels kan wonden gaan likken en de blik daarna richten op de derby in en tegen Zwaagdijk.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1