Voorbeschouwing Zwaagdijk 1 – Strandvogels 1

Het is met nog vier wedstrijden te gaan inmiddels vijf voor twaalf voor Strandvogels, of misschien al wel twee voor twaalf. Ook tegen Woudia werden weer onnodig punten verspeeld, waardoor de Vogels zijn afgezakt naar de 4e plaats op de ranglijst. Die plek zal naar alle verwachting geen recht geven op deelname aan de nacompetitie. Een andere mogelijkheid om die te bereiken is het winnen van de 3e periodetitel. Maar in drie wedstrijden verzamelde Strandvogels pas vier punten waardoor ook dat niet direct een a,b,c-tje is. Daarbij is het programma dat Strandvogels nog voor de boeg heeft, bepaald niet eenvoudig. Zondag volgt eerst de derby in en tegen Zwaagdijk, daarna komt koploper RKEDO naar Onderdijk. Op de één na laatste speeldag wordt in Hem tegen nummer 2 De Valken gespeeld waarna op de slotdag St. George naar Onderdijk komt.

Zwaagdijk is op papier de minste van de vier tegenstanders die Strandvogels nog ontmoet. Maar als de afgelopen duels iets hebben aangetoond, is het wel dat de plek op ranglijst weinig zegt over het resultaat dat Strandvogels boekt. Daarbij sprokkelen de Zwaagdijkers regelmatig punten bij elkaar waardoor zij redelijk zorgeloos richting het einde van de competitie kunnen. Tel daarbij op dat een derby altijd iets extra losmaakt en het is duidelijk dat Strandvogels ook in Zwaagdijk geen gemakkelijke middag gaat krijgen.

De laatste nederlaag van Strandvogels in Zwaagdijk is wel al weer wat jaren geleden, in het seizoen 2005-2006. Het werd toen 2-1 voor de thuisploeg. Het laatste duel tussen Zwaagdijk en Strandvogels in Zwaagdijk eindigde in een eclatante 2-7 zege voor Strandvogels. Dat betekende toen dat Zwaagdijk degradeerde naar de 5e klasse. In Onderdijk had Strandvogels eerder dit seizoen weinig te duchten van Zwaagdijk, het werd 5-0. Maar door het wisselvallige spel en daarmee samenhangend de wisselvallige resultaten, durf ik voor zondag geen voorspelling aan. Behalve dan die dat een nederlaag in Zwaagdijk zeer waarschijnlijk betekent dat Strandvogels ook volgend seizoen vierdeklasser is.

In het seizoen 2009-2010 won Strandvogels in Zwaagdijk met 0-1. Sebastiaan Weel maakte 5 minuten voor tijd de enige goal uit een strafschop.

In het seizoen 2009-2010 won Strandvogels in Zwaagdijk met 0-1. Sebastiaan Weel maakte 5 minuten voor tijd de enige goal uit een strafschop.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1