Voorbeschouwing Strandvogels 1 – RKEDO 1

Nog drie wedstrijden te gaan en er is volop spanning in de 4e klasse B. De titelrace kan zondag beslist worden in het voordeel van RKEDO. Dan moet RKEDO zelf winnen en De Valken mag niet winnen van Woudia. Dat winnen zal RKEDO dan moeten doen in Onderdijk, want de ploeg uit De Goorn is de komende tegenstander van de Vogels. En nu weet ik dat de spelers van Strandvogels van een feestje houden, op je eigen complex te gast zijn bij het feestje van de tegenstander, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Als De Valken “gewoon” wint van Woudia, dan kan RKEDO sowieso geen kampioen worden. Maar Strandvogels zal van goede huize moeten komen om in ieder geval zijn deel van het feestje te bederven. RKEDO verloor dit seizoen alleen van De Valken (2x) en HSV Sport. Daarnaast werd er dan nog een keer gelijk gespeeld tegen buur Kwiek ’78. Ook qua goals is de koploper iedereen de baas, RKEDO maakte er het meeste van iedereen en kreeg er het minst tegen. Eerder in De Goorn bleek dat Strandvogels en RKEDO desondanks aan elkaar gewaagd waren. Op donderdagavond 10 maart won RKEDO met het kleinst mogelijke verschil, 1-0.

In Onderdijk boekt Strandvogels de laatste jaren prima resultaten tegen RKEDO, de laatste vijf duels werden gewonnen. In het seizoen 2014-2015 behaalde RKEDO voor het laatst het resultaat dat ze zondag nodig hebben om eventueel kampioen te worden. Een gelijkspel lijkt het sowieso niet te worden, sinds het seizoen 2006-2007 kende het duel altijd een winnaar. Om zelf nog een kans op promotie te maken, telt voor Strandvogels eigenlijk alleen een overwinning. Punt(en)verlies betekent waarschijnlijk dat de derde plaats uit het zicht raakt, laat staan de kans om de 3e periodetitel te winnen. De opdracht is dus net zo zwaar als duidelijk; het feestje van RKEDO minimaal met een week uitstellen door de koploper te verslaan.

Niek Broersen trekt de bal terug waarna Jordy Weel de enige en dus winnende goal tegen RKEDO in het laatste duel tussen beide ploegen in Onderdijk.

Niek Broersen trekt de bal terug waarna Jordy Weel de enige en dus winnende goal tegen RKEDO in het laatste duel tussen beide ploegen in Onderdijk.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1