Redelijk probleemloze zege Strandvogels 1 in derby tegen Zwaagdijk

Zwaagdijk 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 15 mei 2022
Uitslag: 1-3 (0-2)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 0-1; Tim Broersen 0-2; Tim Broersen 0-3; 1-3 (penalty)

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Rowin de Wit, Thijs Abbekerk, Tigo Harder en Mitch Hofland; Merlijn Weel, Gerald Broedersz (Matthijs Huisman) en Niek Broersen (Dawid Zerek): Siebren Waar-denburg, Bryan Broedersz en Tim Broersen (Twan Dekker)

Door een onnodig weggeven penalty werd het in de derby in en tegen Zwaagdijk nog even spannend voor Strandvogels. Maar over de hele wedstrijd gezien, boekte Strandvogels een vrij probleemloze zege, ook wel eens lekker.

De spelers van Zwaagdijk en Strandvogels komen het veld op voor de derby.

De spelers van Zwaagdijk en Strandvogels komen het veld op voor de derby.

Die probleemloze zege had ook te maken met de vroege openingsgoal. De wedstrijd was nog maar ruim een minuut onderweg of Bryan Broedersz had zijn ploeg al op voorsprong gezet. De bal ging na het schot van afstand precies in de hoek, maar ik moet zeggen dat de keeper van Zwaagdijk er niet heel goed uitzag bij dit schot.

De keeper van Zwaagdijk zag er, zoals ze dat noemen, niet goed uit bij de eerste tegengoal. Later in de wedstrijd herstelde hij zich prima.

De keeper van Zwaagdijk zag er, zoals ze dat noemen, niet goed uit bij de eerste tegengoal. Later in de wedstrijd herstelde hij zich prima.

De voorsprong werd bijna direct weer weggeven. Na een ingooi van Strandvogels kwam Thijs Abbekerk in de problemen.

Bij deze ingooi van Mitch Hofland gaat het goed. Even daarvoor ging het bij een andere inworp bijna mis voor de Vogels.

Bij deze ingooi van Mitch Hofland gaat het goed. Even daarvoor ging het bij een andere inworp bijna mis voor de Vogels.

Een speler van Zwaagdijk kon daarom op Jorrit Kaarsemaker af maar schoot te gehaast over. Na zo’n tien minuten spelen probeerde Bryan Broedersz het nog maar eens van afstand. Je weet namelijk maar nooit, maar deze keer ging de bal over. Zwaagdijk bleef ook kansen krijgen, misschien nog wel betere dan Strandvogels. In de 13e minuut was het bijna gelijk toen Jorrit Kaarsemaker eerst redding bracht maar de bal niet kon pakken. Een speler van Zwaagdijk ging er mee aan de haal en Tigo Harder verdedigde met zijn lichaam het doel. Dat deed hij succesvol want de bal werd naast geschoten. Een paar minuten later was Strandvogels dicht bij verdubbeling van de voorsprong, maar de bal ging na een lage voorzet van Gerald Broedersz voorlangs.

Een minuut later scoorde Tim Broersen wel, maar hij zou dit in buitenspelpositie hebben gedaan en dus ging deze treffer niet door.

De goal van Tim kwam er even later alsnog. De crosspass van Gerald Broedersz was perfect op maat, de aanname prima en het diagonale schot even zuiver als doeltreffend.

Zwaagdijk bleef proberen terug in de wedstrijd te komen en was daar vijf minuten voor rust dicht bij, maar met de nodige moeite werd ook deze aanval onschadelijk gemaakt. Het laatste wapenfeit voor rust kwam op naam van Strandvogels. De bal ging achter elkaar van de ene flank naar de andere en weer terug en kwam toen bij Mitch Hofland. Die deed wat je in zo’n geval moet doen; de bal ineens op de slof nemen. Maar helaas voor Mitch en Strandvogels ging de bal ruim over het doel van Zwaagdijk en werd de ruststand 0-2.

Siebren Waardenburg trekt de bal voor maar vindt geen ploeggenoot.

Siebren Waardenburg trekt de bal voor maar vindt geen ploeggenoot.

 

De spelers gaan richting kleedkamer voor een bakkie thee.

De spelers gaan richting kleedkamer voor een bakkie thee.

Na rust ging Strandvogels op zoek naar de derde en waarschijnlijk beslissende goal en die vond het na een kwartier spelen. Gerald Broedersz boetseerde de bal via een prachtig afgemeten vrije trap op het hoofd van Tim Broersen en die kopte keurig binnen.

Zwaagdijk leek geslagen en Strandvogels kreeg ook meer ruimte om te voetballen.

Tigo Harder zorgt koppend voor opruiming.

Tigo Harder zorgt koppend voor opruiming. Misschien ooit les gehad van assistent scheidsrechter Peter Kaarsemaker??

Vijf minuten na de 0-3 kreeg invaller Dawid Zerek een mogelijkheid, maar hij schoot de bal naast.

Dawid Zerek ziet hoe de bal na zijn schot net naast gaat.

Dawid Zerek ziet hoe de bal na zijn schot net naast gaat.

Ook een andere invaller, Matthijs Huisman, deed even later van zich spreken. In de 70e minuut gaf hij een goede voorzet, maar helaas was er niemand om het voorbereidende werk af te ronden.

Matthijs Huisman trekt de bal voor maar er was niemand voor doel om het prima voorbereidende werk af te ronden.

Matthijs Huisman trekt de bal voor maar er was niemand voor doel om het prima voorbereidende werk af te ronden.

Niet lang hierna sneed Strandvogels zichzelf in de vingers toen Jorrit Kaarsemaker onnodig een penalty weg gaf. Het kan zijn dat de overtreding net buiten het strafschopgebied was, maar de overtreding was niet nodig omdat de speler van Zwaagdijk niet bepaald in scoringspositie was. Maar hoe dan ook, de bal ging op de stip en de penalty werd feilloos benut.

Even kwam Strandvogels hierdoor in de problemen omdat Zwaagdijk voelde dat dit een kans was terug in de wedstrijd te komen. Een paar minuten na de 1-3 kon Jorrit Kaarsemaker de bal nog eenvoudig pakken. Kort daarna was de redding een stuk lastiger en moest hij een corner weggeven. Uit die corner toucheerde de bal de bovenkant van de lat.

En vrijwel direct hierna werd een doeltrap totaal verkeerd genomen waardoor de bal in de voeten van een Zwaagdijker kwam. Die schoot de bal goed in, maar met een katachtige redding zorgde Jorrit Kaarsemaker dat zijn ploeg niet verder in de problemen kwam.

En nog een goede redding van Jorrit Kaarsemaker, de marge blijft in stand.

En nog een goede redding van Jorrit Kaarsemaker, de marge blijft in stand.

Hierna ging de storm die Zwaagdijk heette liggen en kreeg Strandvogels nog enkele mogelijkheden de score uit te bouwen.

Thijs Abbekerk verdedigt de aanvoerlijn naar de aanvoerder van Zwaagdijk.

Thijs Abbekerk verdedigt de aanvoerlijn naar de aanvoerder van Zwaagdijk.

Na een mooie actie van Dawid Zerek zag Bryan Broedersz zijn schot geblokt worden door een verdediger. En even later had de aanvoerder van de Vogels weer pech toen de bal na zijn prachtige schot op sublieme wijze uit de hoek werd geranseld door de Zwaagdijkkeeper.

Bryan Broedersz was nog dicht bij de 1-4, maar zag de bal na zijn schot prachtig gekeerd worden.

Bryan Broedersz was nog dicht bij de 1-4, maar zag de bal na zijn schot prachtig gekeerd worden.

Nadat ook Siebren Waardenburg de keeper redding had zien brengen op zijn inzet, was de derby ten einde.

Ook invaller Twan Dekker was nog dicht bij een treffer.

Ook invaller Twan Dekker was nog dicht bij een treffer.

De drie noodzakelijke punten werden meegenomen uit Zwaagdijk en daarmee kunnen we richting de finale van de competitie. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Strandvogels nog wel de kans om de nacompetitie te halen. Maar met wedstrijden tegen koploper RKEDO, nummer 2 De Valken en nummer 5 St. George wordt dat een stevige klus.

IMG_0882

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1