Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Kwiek ’78 1

Het is nog maar ruim een maandje geleden dat Kwiek ’78 en Strandvogels elkaar troffen in Avenhorn. De KNVB heeft het competitieprogramma wat op z’n kop gegooid en dus komen de withemden komende zondag al weer naar Onderdijk. Daar heeft Strandvogels nog wat goed te maken. Niet dat Kwiek ’78 ons iets heeft misdaan, nou ja, twee punten afhandig gemaakt. Maar het was een totaal onnodig gelijkspel en dus werd kostbaar puntenverlies geleden. Tegen HSV Sport werd dat puntenverlies weer wat gecompenseerd, maar eenmaal verloren punten krijg je er niet meer bij.

Kwiek ’78 is bezig aan een matig seizoen en bevindt zich op de ranglijst eigenlijk in een soort niemandsland. Echte degradatiezorgen zullen er niet zijn en kansen op promotie zijn ook minimaal. Al zou dat laatste natuurlijk nog wel kunnen door de 3e periodetitel in de wacht te slepen. Daarvoor lijkt de ploeg uit Avenhorn echter te wisselvallig. Van de 14 wedstrijden werden er 4 gewonnen, 5 verloren en ook 5 gelijk gespeeld. Typische cijfers voor een ploeg in de middenmoot. Ook de doelcijfers met 24 voor en 25 tegen horen daar bij uitstek bij.

Winnen in Onderdijk is al weer wat jaren geleden voor Kwiek ’78. De laatste keer dat de drie punten meegingen naar Avenhorn was in het seizoen 2010-2011, het werd toen 1-2. Bijna alle versies daarna werden door Strandvogels gewonnen, alleen in het seizoen 2017-2018 eindigde het duel onbeslist in 3-3. De laatste ontmoeting in Onderdijk tussen beide ploegen dateert overigens al weer van zondag 3 februari 2019. Ook toen stond Strandvogels veel hoger op de ranglijst dan Kwiek ’78, de Vogels hadden 17 punten meer. Maar pas in de laatste minuut van de tweede helft maakte Jordy Weel de beslissende goal. Edwin Hoogland had¬†Kwiek ’78¬†daarvoor diverse keren van scoren weten af te houden.

Ondanks het verschil op de ranglijst, nu 14 punten, dient Strandvogels dus op zijn hoede te zijn. Maar goed, daarvan zullen de spelers wel doordrongen zijn na de 2-2 van een maandje geleden lijkt me.

Bij de laatste ontmoeting tussen Strandvogels en Kwiek '78 in Onderdijk was Edwin Hoogland de beste man aan Vogelskant. Mede dankzij zijn reddingen won Strandvogels met 2-1.

Bij de laatste ontmoeting tussen Strandvogels en Kwiek ’78 in Onderdijk was Edwin Hoogland de beste man aan Vogelskant. Mede dankzij zijn reddingen won Strandvogels met 2-1.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1