Voorbeschouwing DWB 1 – Strandvogels1

Afgelopen zondag speelde Strandvogels volgens het NHD tegen de meest gemiddelde ploeg van 4B. Na de verrassende overwinning van Kwiek ’78 had die ploeg namelijk 5 keer gewonnen, 5 keer gelijk gespeeld en 5 keer gewonnen. Daarmee staat de ploeg uit Avenhorn niet verrassend in de middenmoot. De volgende tegenstander van Strandvogels, DWB, staat slechts één plekje hoger en staat dus ook in de middenmoot. De ploeg uit De Weere heeft echter 26 punten en zit daarom nog redelijk dicht bij de ploegen boven hen op de ranglijst.

Een wedstrijd tussen DWB en Strandvogels in De Weere lijkt een garantie voor doelpunten. In de laatste vijf duels tussen beide ploegen op het veld achter Café ‘t Centrum leverden maar liefst 31 goals op. Die werden vrijwel gelijk verdeeld tussen DWB (15) en Strandvogels (16), maar een gelijkspel zat er niet tussen. De laatste keer, in het seizoen 2019-2020, werd het 4-1. Daarvoor respectievelijk 0-5, 0-1, 8-2 en 3-7. Spektakel verzekerd zondag zou je dus zeggen, maar zitten we daar na de 3-4 van afgelopen zondag in Onderdijk eigenlijk wel op te wachten?

Strandvogels zal vooral drie punten willen halen, met welke doelcijfers is minder van belang. Want het is dringen in de top van de 4e klasse B, tussen nummer 6 DWB en nummer 2 HSV Sport zitten maar 7 punten verschil. Met nog 6 wedstrijden te gaan, is er dus voor heel veel ploegen nog iets te winnen, maar ook te verliezen. Na de uitstekende overwinning op HSV Sport volgde voor Strandvogels een zeperd tegen Kwiek ’78. Het is nu dus weer tijd voor een goede prestatie!

Paul Neuvel maakte in het seizoen 2006-2007 de enige en dus winnende goal in De Weere.

Paul Neuvel maakte in het seizoen 2006-2007 de enige en dus winnende goal in De Weere.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1