Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Zwaagdijk 1

Strandvogels zou de competitie na lange tijd hervatten met een wedstrijd tegen de koploper, maar corona haalde een streep door dat duel. Na een week extra rust is het nu de bedoeling de competitie te hervatten met een andere bijzondere wedstrijd, namelijk de derby tegen Zwaagdijk. Het weer lijkt in ieder geval geen roet in het eten te gaan gooien, laten we hopen dat niets anders dat ook doet.

Zwaagdijk heeft het zoals verwacht lastig in de 4e klasse. Een beetje het verhaal van het servet en het tafellaken; net iets te goed voor de 5e klasse, net niet goed genoeg voor de 4e klasse. De Zwaagdijkers pendelen al een aantal jaren tussen 4e en 5e klasse en promoveerden voor het laatst als de nummer 6 van de 5e klasse. Dit seizoen verzamelden de Zwaagdijkers tot nu toe 7 punten. Drie daarvan werden heel knap binnen gesleept door een 3-2 overwinning op DWB, voorafgaand aan het seizoen toch één van de titelkandidaten. Zwaagdijk hervatte het seizoen overigens al op 13 februari toen het met 2-0 verloor bij Berkhout.

Het laatste duel tussen Strandvogels en Zwaagdijk in Onderdijk werd gespeeld op zaterdagavond 25 november 2017. De Vogels wonnen toen in eigen huis met 4-2. Gerald Broedersz en Erwin Neuvel scoorden voor rust voor Strandvogels, Rowin de Wit en Rens Grooteman deden dit na rust. Zwaagdijk degradeerde dat seizoen, Strandvogels eindigde als 5e.

Laten we hopen dat er nu eindelijk geen kink in de kabel komt en dat zondag onder een stralend zonnetje voor veel publiek eindelijk de derby tegen Zwaagdijk weer eens gespeeld kan worden.

Feest bij Strandvogels als Rowin de Wit (2e van links) 3-1 heeft gemaakt.

Feest bij Strandvogels als Rowin de Wit (2e van links) 3-1 heeft gemaakt.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1