Voorbeschouwing Strandvogels 1 – HSV Sport 1889 1

Ook komende zondag speelt Strandvogels 1 weer thuis. Na de winst op Berkhout mag Strandvogels nu proberen hun buurploeg HSV Sport 1889 pootje te lichten. Die ploegen speelde op de openingsdag van de competitie tegen elkaar in Berkhout. De thuisploeg stond met rust verrassend met 2-0 voor maar ging toch nog met 2-3 kopje onder. Vorige week speelde Sport thuis tegen St. George, de ploeg waartegen Strandvogels in het openingsweekend gelijk speelde. Zelfs een puntje zat er voor HSV Sport niet in tegen St. George, dat met 1-3 won.

We kunnen dus op z’n minst zeggen dat de oudste club van Hoorn matig aan het seizoen is begonnen. Ook in de beker verging het HSV Sport niet zo best. Er werd met 4-1 verloren bij Oosthuizen en daarna met 2-3 van SEW, wat op zich geen slecht resultaat is natuurlijk. De laatste wedstrijd werd fluitend gewonnen, het werd tegen DESS maar liefst 8-1. Maar net als voor Strandvogels betekende dit voor HSV Sport dat het bekeravontuur er op zat.

De laatste keer dat Strandvogels en HSV Sport elkaar troffen in een competitiewedstrijd in Onderdijk was op de eerste competitiedag van het seizoen 2018-2019. Doelpunten bleven toen lang uit, pas in de 78e minuut opende Strandvogels de score via Gerald Broedersz. Maar het spel was toen meteen op de wagen, want vrijwel binnen een minuut maakten de bezoekers gelijk. Strandvogels ging daarna iets te fanatiek op zoek naar de winnende treffer en kreeg in de slotseconden het deksel op de neus.

Hopelijk vallen er komende zondag wat eerder doelpunten te bewonderen, waarbij het mijn voorkeur heeft dat deze (uitsluitend) van Onderdijker makelij zijn.

Een schitterende redding van Edwin Hoogland. Toch zou Strandvogels het laatste thuisduel met HSV Sport 1889 met 1-2 verliezen.

Een schitterende redding van Edwin Hoogland. Toch zou Strandvogels het laatste thuisduel met HSV Sport 1889 met 1-2 verliezen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1