Voorbeschouwing Sporting Andijk 1 – Strandvogels 1

Zondag 17 oktober is het derby-day, Strandvogels gaat op bezoek in Andijk om te spelen tegen Sporting. De eerste van vier derby’s dit seizoen, want ook de wedstrijden tegen Zwaagdijk zijn een derby. Qua afstand eigenlijk ook die tegen MOC, maar op de een of andere manier voelen die wedstrijden nooit als een derby.

De gastheren van komende zondag kennen een lastig start van het seizoen, maar het programma was ook niet gemakkelijk. Met Sint George en DWB ontmoette Sporting Andijk al twee titelkandidaten, tussendoor werd gespeeld tegen Woudia. Tegen DWB werd kansloos verloren, waarna ook de thuiswedstrijd tegen Woudia teleurstellend met 0-1 werd afgesloten. Vorige week pakte Sporting Andijk in Spierdijk z’n eerste punt en dat is een knappe prestatie te noemen. Strandvogels wist immers zelfs tegen tien Spierdijkers de volle winst nog niet te pakken…..

In Andijk is Strandvogels de laatste jaren zeer succesvol, de laatste nederlaag dateert al weer van het seizoen 2014-2015 toen het 2-0 werd. Het seizoen er na eindigde de wedstrijd onbeslist, maar de drie versies daarna werden allemaal gewonnen door de Vogels. De overwinning in het seizoen 2019-2020 was de grootste zege. Het werd toen 1-4 door goals van Tim Broersen, twee benutte penalty’s van Jordy Weel en Tijmen de Kroon. Met Tijmen is één van de spelers genoemd met een Andijker verleden. In de basisploeg van vorige week hebben ook Tigo Harder, Stijn Sierkstra en Siebren Waardenburg Andijker roots. Zij zullen er echter alles aan doen, net als hun teamgenoten, om de drie punten mee naar Onderdijk te nemen.

De armen gaan omhoog bij Tijmen de Kroon als hij vlak voor tijd de eindstand op 1-4 bepaald in de laatste derby in Andijk.

De armen gaan omhoog bij Tijmen de Kroon als hij vlak voor tijd de eindstand op 1-4 bepaald in de laatste derby in Andijk.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1