Uitstekend Strandvogels geeft HSV Sport 1889 geen schijn van kans

Strandvogels 1 - HSV Sport 1889 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 10 oktober 2021
Uitslag: 5-0 (4-0)
Scoreverloop: Givano Lubbe 1-0; Gerald Broedersz 2-0; eigen doel HSV Sport 3-0; Jody Weel 4-0; Siebren Waardenburg 5-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Mitch Hofland, Tigo Harder en Jeroen Mol; Tim Broersen (Bram Koomen), Stijn Sierkstra en Gerald Broedersz (Matthijs Huisman); Siebren Waardenburg (Cornee Smit), Jordy Weel en Givano Lubbe (Niek Broersen)

Twee thuiswedstrijden achter elkaar met bijna dezelfde uitslag, 5-1 en 5-0. Toch zat er een groot verschil tussen beide wedstrijden. Tegen Berkhout oogde het spel van Strandvogels niet altijd even goed. Tegen HSV Sport was het, op een korte fase direct na rust na, uitstekend wat Strandvogels op de kunstsprieten liet zien.

 

Pupil van de week Wessel opent de score.

Pupil van de week Wessel opent de score.

Al heel vroeg in de wedstrijd opende Strandvogels bijna de score, maar op aangeven van Siebren Waardenburg schoot Givano Lubbe net voorlangs.

De toon was wel gezet en de bezoekers konden niet veel meer dan tegenhouden.

Het centrale verdedigingsduo Tigo Harder en Jeroen Mol was er medeverantwoordelijk voor dat de nul werd gehouden.

Het centrale verdedigingsduo Tigo Harder en Jeroen Mol was er medeverantwoordelijk voor dat de nul werd gehouden.

Dat lukte tot de 13e minuut toen Jordy Weel de bal na een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal terug kopte. Givano Lubbe bevond zich, zoals het hoort voor een spits, voor het doel en opende de score.

Strandvogels bleef HSV Sport opjagen en had daardoor veelvuldig balbezit. Dat leverde al binnen 20 minuten de 2-0 op. Na voorwerk van Jordy Weel legde Givano Lubbe de bal terug op Gerald Broedersz. Die liet van buiten het strafschopgebied zien nog altijd te beschikken over een gave traptechniek en liet de keeper kansloos met een zeer goed geplaatst schot.

HSV Sport hing dus in de touwen, het was wachten op de knock-out. Kort voordat er een halfuur was gespeeld, was Jordy Weel hier dicht bij. Hij omspeelde de keeper maar was teveel naar de zijkant gedrongen om zelf te kunnen scoren. Hij kon de bal nog wel terug leggen, maar die werd daarna opgeruimd ten koste van een corner.

Een minuut later was het echter alsnog 3-0. Het was een verdediger van de bezoekers die het laatste tikje gaf.

HSV Sport was het aardig kwijt en gaf vlak na de 3-0 de vierde goal bijna weg. Jordy Weel profiteerde van een te korte terugspeelbal, maar zag de bal na een duel met de keeper net naast rollen.

Jordy Weel baalt als de bal na zijn blok net naast rolt.

Jordy Weel baalt als de bal na zijn blok net naast rolt.

Toch viel nog voor rust ook de 4-0. Siebren Waardenburg brak door, wist de bal nog net voor de inglijdende keeper breed te leggen en Jordy Weel kon daarna simpel de vierde goal binnen schieten. Dan zit je natuurlijk lekker aan de thee in de kleedkamer, maar ondanks zo’n grote voorsprong is een wedstrijd niet gespeeld na 45 minuten.

Net als zijn ploeggenoten speelde Tim Broersen een sterke wedstrijd.

Net als zijn ploeggenoten speelde Tim Broersen een sterke wedstrijd.

 

De luchtmacht van Strandvogels is naar voren gekomen bij een corner. Het luchtafweergeschut van HSV Sport won het dit keer.

De luchtmacht van Strandvogels is naar voren gekomen bij een corner. Het luchtafweergeschut van HSV Sport won het dit keer.

Dat bleek na rust toen HSV Sport met enkele verse krachten meteen de aanval zocht. Twee minuten na rust noteerden zij hun eerste kans, maar van dichtbij werd er hoog over geschoten. En weer twee minuten later zag de hiervoor vrijwel werkloze Edwin Hoogland een ziedend schot maar net naast gaan. Na ongeveer tien minuten zakte het offensief van de bezoekers wat weg, of misschien beter gezegd, trok Strandvogels het initiatief weer naar zich toe. Na bijna een uur spelen volgde het mooiste doelpunt van de middag en niet geheel toevallig werd die gemaakt door Siebren Waardenburg. Maar hij werd ook op maat bediend door Givano Lubbe met een splijtende pass over grote afstand. Het lobje van Siebren was vervolgens de perfecte afronding van deze mooie aanval.

Strandvogels leek op weg naar een, zeker tegen HSV Sport, zeer verrassende monsterscore. Kansen kwam er ook genoeg, zoals in de 62e minuut voor Mitch Hofland. Die had deze keer echter zijn vizier, het hoofd uiteraard, niet op scherp.

Mitch Hofland komt teveel onder de bal en kopt over.

Mitch Hofland komt teveel onder de bal en kopt over.

Een paar minuten later slaagde Siebren Waardenburg er niet in zijn tweede te maken toen hij de bal na zijn schot net naast zag gaan.

In de 69e minuut scoorde Jordy Weel wel, maar omdat hij dat in buitenspelpositie zou hebben gedaan, ging deze treffer niet door. De scheidsrechter van deze middag floot uitstekend, dus ik heb geen reden te twijfelen aan zijn fluitsignaal. Eén van de laatste activiteiten van Gerald Broedersz was het nemen van een vrije trap in de 71e minuut. Hij nam deze goed, maar niet goed genoeg om doel te treffen. De keeper besloot er een showtje van te maken door de bal wat overdreven weg te stompen waar hij deze volgens mij ook gewoon had kunnen vangen. Maar ja, het publiek wil wat zien, dus bedankt daarvoor.

Het mooie van zo’n ruime voorsprong is dat je ook wat jong talent aan het spelen in eerste elftal kunt laten wennen. Bram Koomen, Cornee Smit en Matthijs Huisman konden zo mooi wat minuten maken en dat gaat toch altijd lekkerder in een goed draaiend team zoals vanmiddag.

Matthijs Huisman (13) maakte vandaag zijn officiële debuut.

Matthijs Huisman (13) maakte vandaag zijn officiële debuut.

Ondanks dat HSV Sport de laatste tien minuten met een man minder speelde wegens gebrek aan een wissel, werd er helaas niet meer gescoord.

Met 7 punten uit drie duels en een doelsaldo van 12 voor en 3 tegen kent Strandvogels een prima seizoenstart. Volgende week wacht de derby tegen Sporting in Andijk. Dat is een ploeg die juist stroef is gestart met slechts één punt uit drie duels. Maar een derby is een andere wedstrijd, de stand op de ranglijst zeg dan meestal niet zoveel.

Jaap Beerepoot, oud-trainer van de Vogels, was aanwezig als razende reporter van  Radio Hoorn. Nog net zo fanatiek als in zijn tijd als trainer.

Jaap Beerepoot, oud-trainer van de Vogels, was aanwezig als razende reporter van Radio Hoorn. Nog net zo fanatiek als in zijn tijd als trainer.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1