Strandvogels loopt zich stuk op wilskrachtig Sporting Andijk

Sporting Andijk 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 17 oktober 2021
Uitslag: 0-0 (0-0)
Scoreverloop: -

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Niek Broersen), Mitch Hofland, Tigo Harder en Jeroen Mol (Merlijn Weel); Tim Broersen (Bram Koomen), Stijn Sierkstra en Gerald Broeders; Siebren Waardenburg, Jordy Weel en Givano Lubbe

De derby in en tegen (Sporting) Andijk eindigde zoals die begon, met 0-0. Dat een punt voelde als een teleurstelling voor Strandvogels en werd door de thuisploeg gevierd. Daar kon ik me iets bij voorstellen, want Strandvogels maakte de meeste aanspraak op de overwinning zonder overigens groots te spelen.

Waar Strandvogels vorige week in de eerste helft het hoger aangeschreven HSV Sport eigenlijk van het veld blies, hield laagvlieger Sporting Andijk vrij gemakkelijk stand. Het speelde gegroepeerd en omdat Strandvogels de bal te traag liet rond gaan, werden er geen gaatjes gevonden in de Andijker afweer. Beide doelmannen beleefden dan ook lange tijd een rustige middag, zij konden het spel van afstand volgen.

Deze foto had ik in het eerste halfuur ook kunnen maken van de doelman van de gastheren. Hij kwam daarna echter nog genoeg in actie en kroonde zich wat mij betreft tot man of the match.

Deze foto had ik in het eerste halfuur ook kunnen maken van de doelman van de gastheren. Hij kwam daarna echter nog genoeg in actie en kroonde zich wat mij betreft tot man of the match.

Kort voordat er een halfuur gespeeld was, moest Edwin Hoogland als eerste in actie komen. Sporting Andijk kreeg na een vermeende overtreding van Tigo Harder een vrije trap en daaruit werd de bal rakelings langs de kruising geschoten.

In de 35e minuut waagde Strandvogels pas z’n eerste poging, maar de bal ging na het schot van Jordy Weel ruim naast en over.

Vlak voor rust leek Mitch Hofland nog een kans te krijgen de score te openen. Maar precies op het moment dat hij wilde uithalen, floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. Beetje vreemd moment, maar tijd is blijkbaar tijd.

In de tweede helft was het spelbeeld in eerste instantie gelijk aan de eerste helft. Strandvogels probeerde te omzichtig tot aanvallen te komen en de thuisploeg hield de linies gesloten. Nadat er een uur was gespeeld, leek Sporting Andijk wat vermoeid te raken en kwam Strandvogels eindelijk tot kansen. Tim Broersen gaf de bal goed op Jordy Weel en diens schot werd goed gereden door de keeper.

Ook in de 64e minuut stond de doelwachter succes voor Strandvogels in de weg bij een schot van Mitch Hofland.

Aanvoerder Mitch Hofland probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied. Maar driemaal raden wie er een treffer in de weg stond.....

Aanvoerder Mitch Hofland probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied. Maar driemaal raden wie er een treffer in de weg stond…..

Bij de aansluitende corner profiteerde Givano Lubbe bijna van een zeldzaam slippertje van de keeper, maar de bal smoorde na zijn schot in een woud van verdedigers.

Het gebaar van de scheidsrechter is duidelijk, geen overtreding op de keeper. Maar het schot van Givano Lubbe haalt het doel niet.

Het gebaar van de scheidsrechter is duidelijk, geen overtreding op de keeper. Maar het schot van Givano Lubbe haalt het doel niet.

Andijk kwam er nog maar sporadisch goed uit, maar in de 66e minuut kroop Strandvogels wel door het oog van de naald toen de bal na een vrije trap op de lat ging.

Een schrikmoment voor Strandvogels als de bal na een vrije trap op de lat komt.

Een schrikmoment voor Strandvogels als de bal na een vrije trap op de lat komt.

Een paar minuten later had routinier Gerald Broedersz de score dan eindelijk moeten openen. Hij kon alleen op de keeper af maar weer wist die het onderlinge duel met een speler van de Vogels in zijn voordeel te beslissen.

Na de grote kansendroogte in de eerste helft, stapelden de kansen zich nu in rap tempo op. In de 77e minuut kapte en draaide Jordy Weel zich goed vrij, na voorbereidend werk van Niek Broersen. Maar weer stond de keeper van Andijk een treffer van Strandvogels in de weg.

Tien minuten voor tijd kreeg Andijk z’n laatste kans toen een vlagsignaal wegens hands werd genegeerd. Maar ook deze aanval leverde geen treffer op en dus bleef Strandvogels hopen op de drie punten. Helemaal toen een aanvaller van Sporting heel dom tegen z’n tweede gele kaart aan liep en dus kon inrukken. Strandvogels kreeg hierna nog twee hele grote kansen. Vijf minuten voor tijd kreeg Siebren Waardenburg de bal wat gelukkig voor zijn voeten in zeer kansrijke positie maar raakte deze totaal verkeerd.

Ook Siebren Waardenburg baalt, maar dan omdat hij de bal totaal verkeerd raakte.

Ook Siebren Waardenburg baalt, maar dan omdat hij de bal totaal verkeerd raakte.

Mitch Hofland raakte de bal een minuutje later juist perfect, maar met een geweldige redding wist de keeper de bal nog net onder de lat vandaan te tikken.

Na het eerste blok wedstrijden, volgende week is er geen programma, is Strandvogels nog altijd ongeslagen. Door gelijke spelen tegen St. George in Sporting Andijk zijn er echter al wel vier punten verloren. Na het vrije weekend wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen MOC.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1